BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  DÜNYA

Suriye'de günün bilançosu:98 ölü

Suriye'de bugün çıkan çatışmalarda ölü sayısı 98'e yükseldi...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda çoğunu Şam ve Deyr Ez Zor kentinde olmak üzere ölü sayısının 98'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli olan örgüt, ülkenin doğusunda yer alan Deyr Ez Zor kentinde ordunun ağır silahlarla kentin çeşitli semtlerine rastgele ateş açtığını bildirdi.

Ordundan ayrılan askerlere yönelik de düzenlenen operasyonlarda 10'u ayrılıkçı asker olmak üzere 27 kişinin yaşamını yitirdiği, yaklaşık 900 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Deyr Ez Zor kentinde ordunun ''katliam'' gerçekleştirdiğini ifade eden örgüt, Şam'ın banliyölerinde hava destekli düzenlenen operasyonlarda 27, Humus'ta 14, Halep'te 11, Dera ve Hama'da 8'er, İdlib'de 2 ve Raka kentinde 1 olmak üzere ülke genelinde güvenlik güçlerince açılan ateş sonucunda ölü sayısının 98'e ulaştığını ve yüzlerce kişinin de yaralandığını belirtti.

Bu arada, İdlib ve Humus kentinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini be patlama bölgelerine çok sayıda ambulansı gittiğini ifade eden yerel aktivistler, Şam'ın Meareb bölgesinde Özgür Suriye ordusunun Nizami orduya ait bir askeri aracı imha ettiğini dile getirdi.

Ordunun Halep'in Etarıb ilçesine tank ateşi ve roketlerle saldırması sonucunda iletişimin kesildiğini ve kentte yoğun silah seslerinin geldiğini ifade eden aktivistler, Şam'da yer alan Filistin kampında çıkan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açtığını ve güvenlik güçlerinin bölgeyi tamamıyla kuşattığını bildirdi.