BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  DÜNYA

Suriye'de dünün bilançosu ağır

Suriye'de dün yaşamını yitirenlerin sayısı açıklandı

Abone ol

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Beşşar Esad rejimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere düzenlediği saldırılarda 109 kişinin öldüğünü bildirdi.

SNHR, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana roket, havan topu ve hava destekli gerçekleştirdiği saldırılarda, Rakka'da 30, Şam'da 23, Humus'ta 21, İdlib'de 18, Deyru'z Zor'da 6, Halep'te 5, Lazkiye, Dera ve Hama'da 2'şer olmak üzere 109 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin ülkenin kuzeyindeki Rakka'da Askeri Güvenlik Merkezin'de denetimi tamimiyle sağladığını açıkladı.

SRGC, rejim tarafından güvenlik merkezinde tutulan 30 aktivistin serbest bırakıldığını, aralarında üst düzey subaylarında bulunduğu 60 askerin ise tutuklandığını ifade etti.

Rakka'nın ele geçirilmesinin ardından rejimin savaş uçaklarıyla kenti bombaladığına değinen SRGC, Humus kentinde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin havan topu, roket ve hava saldırısına maruz kaldığını bildirdi.

SRGC, Esed birliklerinin Kasyon Dağı'ndan başkent Şam'ın Duma, Dareya, Tadamun ve Cobar banliyölerini top ateşine tuttuğunu, muhaliflerin rejimin Zabadani ilçesi yolu üzerindeki kontrol noktasını imha ettiğini de aktardı.