BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,72
ALTIN 2.434,36
HABER /  DÜNYA

Suriye'de bombalı saldırı: 104 ölü

Suriye'nin Hama kentinde bir ekmek fırınına bombalı saldırı düzenlendi.

Abone ol

Suriye 'nin Hama kentinde fırının bomba lanması sonucu ekmek için kuyrukta bekleyen yüzden fazla kişi yaşamını yitirdi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü , rejime bağlı güçlerin, Hama'nın Halfaya kasabasında bir fırını bombaladığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Görgü tanıkları, Mig tipi savaş uçağı tarafından düzenlenen saldırıda 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri adlı muhalif gruptan yapılan açıklamada, rejime bağlı güçlerin Halfaya'da katliam yaptığı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Olay mahallinden elde edilen görüntülerde, sokaklarda çok sayıda ceset bulunduğu, kanlar içindeki birçok yaralının da yardım beklediği görülüyor.

ÖLÜ SAYISI 104

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü, Hama'daki saldırıda 104 kişinin öldüğünü, 200'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. 

SNHR, Halfaya'daki saldırılarda ölenlerin yanısıra Şam'ın banliyölerinde 34, Halep'te 17, Dera'da 10, Humus'ta 7, Deyru'z Zor'da 6, Kuneytra'da 2, İdlib ve Rakka'da birer olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 182'ye çıktığını bildirdi.

ESAD ZEHİRLİ GAZ KULLANIYOR

Bu arada muhaliflere ait Humus basın merkezinden Ebu Nizar El Humusi, AA muhabirine, Şam yönetimine bağlı birliklerin Humus'un Beyyada ve Halidiye semtlerinde zehirli gaz kullandığını ve 30 kişinin gazdan etkilendiğini söyledi.

Gazdan etkilenenlerin solunum sorunu yaşadığını ve vücutlarında deri soyulmasının olduğunu ifade eden El Humusi, kullanılan gazın mahiyetini bilmediklerini ve sahra hastahanelerindeki doktorların bu gibi vakalar karşısında yeterli donanımlarının bulunmadığını söyledi.