BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de bolmbalı saldırı

Muhalif kaynaklara göre Suriye'nin güneyindeki Dera şehrinde art arda yaşanan iki patlamanın ardından 20 asker hayatını kaybetti.

Abone ol

Muhalif kaynaklara göre Suriye'nin güneyindeki Dera şehrinde art arda yaşanan iki patlamanın ardından 20 asker hayatını kaybetti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi patlayıcılarla dolu iki aracın askeri bir kamp yakınında patlatıldığını ve "onlarca" kişinin öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Suriye devlet medyası iki araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda "hayatını kaybedenler olduğunu ve patlamanın maddi hasara yol açtığını" söyledi ancak olayla ilgili ayrıntılara yer vermedi.

Bu arada Suriyeli muhalif gruplar, Katar'ın başkenti Doha'da olası bir birleşmenin yollarını aramak için görüşmelere devam ediyor.

Muhalif grupların en büyüğü Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Suriye Ulusal Girişimi olarak adlandırılan yeni oluşuma katılıp katılmayacağına karar verecek.

Cuma günü Suriye Ulusal Konseyi, yeni lideri olarak eski Komünist ve Hristiyan George Sabra'yı seçti.

Sabra, seçilmesinin ardından uluslararası topluma silah yardımı çağrısı yaptı.

Dera'daki bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak askeri yerleri hedefleyen bu tür bomba yerleştirilmiş araçlar birçok isyancı grubun sık kullandığı taktiklerden biri.