BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Suriye varil bombalarıyla vurdu

Suriye hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Halep’in merkezindeki Şekeri semtine varil bombalı saldırı düzenledi. Olay yerinde 43 kişinin...

Abone ol

Suriye hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Halep’in merkezindeki Şekeri semtine varil bombalı saldırı düzenledi. Olay yerinde 43 kişinin öldüğü bildirilirken, saldırıda yaralanarak Kilis’e getirilen 22 kişiden 5’i de hayatını kaybetti.
Bugün saat 14.00 sıralarında Suriye’nin ikinci büyük kenti olan Halep kentinin Şekeri semtine düzenlenen varil bombalı hava saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Yaralananları almak için bölgeye giden Suriyelilerin üzerine ikinci bir bombalı saldırı daha gerçekleşince, hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen 22 yaralıdan 5’i yaşamını yitirdi. Doktorlar yaralıları yaşatabilmek için yoğun bir gayret sarf ederken, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hastaneye takviye çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ölü ve yaralı sayısında artış olması beklenirken, yaralıların peyderpey güvenlikli bölgeden sınıra getirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Hava saldırısında olay yerinde 43 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının da muhaliflerin kontrolündeki hastanelerde tedavi altına alındığı, durumu ağır olanların ise Kilis’e gönderildiği bildirildi.
(İHA)