BIST 9.718
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL

Türkçe konuşan IŞİD militanından tehditler

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Türk komutanlarından olduğu iddia edilen bir militan sosyal medya üzerinden tehditler savurdu. <br/>...

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Türk komutanlarından olduğu iddia edilen bir militan sosyal medya üzerinden tehditler savurdu.
Dünyaya Musul’daki Türk Başkonsolosluğu baskını ve Irak’taki birçok bölgeyi işgal etmesiyle ismini duyuran İŞİD örgütüne ait her gün yeni görüntüler sosyal medyada yayınlanmaya devam ediyor. Örgütün üyelerinden olduğu iddia edilen ve Türkçe konuşan bir militanın görüntüleri sosyal medyada dolaşıyor. Militan, çok rahat savaştıklarını belirterek, kimi zaman çatışma esnasında uyuduklarını iddia etti. IŞİD’in Türk komutanlarından olduğu iddia edilen ve kimliği bilinmeyen şahıs görüntülerde şöyle diyor: "Çatışma anında birçok kardeşimizin uyuduğunu biliyorum. Hatta üzerine basıp da uyandırdıklarımız oluyor. Biz o kadar rahat savaşıyoruz ki Allah bize öyle bir sekinet indiriyor ki kafirleri darmadağan ediyoruz inşallah. Burada biz, Rusya, Çin, Suriye ve Lübnan Hizbüşşeytanıyla dört toplulukla savaşıyoruz."

"ONLARIN TAMAMI BU TOPRAKLARDA YOK OLACAKLAR"
Görüntülerde tehditler savuran militan, "Bilsinler ki onların tamamı bu topraklarda yok olacaklar. Amerika şöyle diyor, ’Ya bizdensiniz ya onlardan’ evet biz de öyle diyoruz, ya bizdensiniz iman edenlerden ya da kafirler safındasınız. Kişi sevdiğiyle birliktedir" diyerek tekbir getirip sözlerini tamamlıyor.
(İHA)