BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.464,06
HABER /  DÜNYA

Suriye temel ihtiyaçlarını böyle karşılıyor

Suriye’de yaşanan iç savaş, vatandaşların kentlerde temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmasını engelliyor

Abone ol

Bu sebeple bazı Suriyeliler, Türkiye’den aldıkları temel ihtiyaç malzemelerinin ticaretini yaparken, kimisi de erzaklarını alıp ülkesine geri dönüyor.

Özgür Suriye Ordusu askerleri tarafından geçtiğimiz aylarda kontrol altına alınan Gaziantep’in Karkamış ilçesindeki sınır kapısında, şimdilerde erzak trafiği yaşanıyor. Yaşanan çatışmalardan dolayı, Suriye halkının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiği, özellikle fırın ve tüp gibi ürünleri Türkiye’den satın alıp ülkelerine soktuğu belirtildi. Suriyeliler, araçların bagaj ve üstlerine Türkiye'den aldıkları malzemeleri yığarken, ilginç görüntüler oluşuyor.

İHTİYAÇ OLDUĞUNDA TEKRAR ALIŞVERİŞE GELİYOR

Sadece Jarabulus değil, Suriye’nin diğer kentlerine de götürülen ihtiyaç malzemeleri, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki güvenli bölgelerden geçiriliyor. Bazı Suriyeliler de genellikle, Gaziantep ve Nizip ilçesinden satın aldıkları erzaklarla ülkelerine geri dönüyor, ihtiyaç duyduklarında tekrar alışverişe geliyor.

Suriye’ye ihtiyaç malzemesi taşıyan Fuad Ilevin “Türkiye’den Jarabulus’ta ihtiyaç duyulan tüp, tencere, ocak, un gibi ihtiyaçları götürüyoruz. Suriyeli vatandaşlara satıyoruz. Sadece Jarabulus’a değil, diğer kentlere de götürüyoruz. Geçenlerde buradan iki TIR fırın gitti.” ifadelerini kullanıyor. Ebu Hamza isimli Suriyeli de ailesiyle birlikte de erzaklarını Türkiye’den aldıklarını ve ülkelerine döndüklerini belirtiyor.