BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,49
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de 150 yıllık zeytin ağaçları kül oldu!

İzmir Ödemiş'teki orman yangınında 150 yıllık zeytin ağaçları kül oldu

Abone ol

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çıkan yangında 1 hektarlık zirai alan ile 5 dekarlık makilik alan kül oldu. Dün akşam (Perşembe) saat 21.30 sıralarında çıkan yangın, Ödemiş ve çevre ilçe ve beldelerden gelen çok sayıda arazöz ile geç saatlerde kontrol altına alındı. Ödemiş-Birgi yolu arasında kalan ilçeye bağlı Küçükavulcuk köyünün batısında çıkan yangını söndürebilmek için çok sayıda vatandaş da söndürme çalışmalarına katıldı.

orma.jpg Rüzgarın da etkisi ile hızla yayılan yangını kontrol altına alabilmek için bütün güçlerini ortaya koyan Ödemiş ve Bayındır Orman şefliği ile ilçe ve belediyelere ait arazözlere, Kiraz, Beydağ ve Menderes ilçeleri ile Kaymakçı, Ovakent ve Birgi belde belediyelerinin yangın söndürme ekipleri yardım ettiler.

xxx.20120817094851.jpg
İlçe jandarma komutanı üsteğmen Furkan Fahri Altıntaş ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’in de söndürme çalışmalarına bizzat katıldığı yangın gece 01.00 sıralarında kontrol altına alınabildi. Yangının çıkışı konusunda henüz net bir bilgi edinilemezken, soğutma çalışmalarının sabaha kadar sürmesi bekleniyor.
Ödemiş belediye başkanı Bekir Keskin, vatandaşların ve yangın söndürme ekiplerinin gayretli çalışmaları ile yangının kontrol altına alınabildiğini belirterek, yangın söndürme çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. Yanan bölgede çok sayıda zeytin ağacının bulunduğunu belirten Keskin, “Bu ağaçların çoğu, 100-150 yıllıktır. Sabah, kesin sonucu görebileceğiz. Dilerim zarar çok değildir” şeklinde konuştu.