BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Suriye operasyonu öncesi flaş gelişme ABD dün akşam bildirdi

Suriye'de Fırat'ın doğusuna operasyon an meselesi. Harekat öncesi flaş gelişmeyi Habertürk muhabiri Çetiner Çetin duyurdu. ABD'nin bölgedeki varlıklarının koordinatlarını dün akşam Türkiye ile paylaştığı ortaya çıktı.

Abone ol

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlemeyi planladığı askeri operasyonda hazırlıklar tamamlandı. Sınır bölgesine konuşlanan Mehmetçik Ankara'dan gelecek harekat emrini beklemeye geçti.  Habertürk televizyonunda Fırat'ın doğusu operasyonunu değerlendiren ve bölgedeki gelişmeleri aktaran Habertürk muhabiri Çetiner Çetin, önemli bilgiler paylaştı. 

"ABD KOORDİNATLARI PAYLAŞTI"
ABD'nin bölgedeki varlıklarının koordinatlarını dün akşam Türkiye ile paylaştığı bilgisini veren Çetiner Çetin şunları söyledi:

"Sincar'ın vurulması önemliydi. Sincar ikinci bir Kandil oldu ama Sincar Suriye'nin kuzeyindeki lojistik hattın koordinasyon merkezi. Sincar örgüt için önemli bir nokta. ABD'liler dün akşam itibariyle Suriye'nin kuzeyindeki varlıklarının yer aldığı bütün noktaların tam bir koordinatını TSK'ya ve Türkiye'ye bildirdi. ABD'nin bu operasyonu ne kadar ciddiye aldığını görüyoruz." 

PKK/YPG'li teröristler Rasulayn'da hendek kazıyor