BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye Kürtlerinden Kobani'ye askeri destek

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi, Kobani'ye ve YPG'ye destek olmak amacıyla bir grup savaşçının Kobani'ye gönderileceğini belirtti.

Abone ol

Kobani'yi kuşatan IŞİD'le çatışan Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi'nden militan takviyesi yapılacağı öğrenildi.

BBC Türkçe Servisi'ne konuşan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) Başkanı Tahir Sefuk, Kobani'ye ve YPG'ye destek olmak amacıyla bir grup savaşçıyı Kobani'ye göndereceklerini belirtti.

Sefuk, konuyla ilgili ENKS heyetinden 3 kişinin Kobani'ye giderek YPG ile görüştüğünü söyledi.

Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo da görüşmeyi doğruladı ve ENSK heyetinden üç kişinin Kobani'ye geldiğini kaydetti.

(ENKS) Başkanı Tahir Sefuk, Kobani'ye saldırılar başladığı zaman ENKS yönetimi olarak oturup konuştuklarını ve YPG'ye nasıl destek sunabileceklerini konuştuklarını belirtti.

Sefuk, yapılan toplantıda YPG'ye destek olmak amacıyla kente savaşçı gönderme kararı çıktığını aktardı.

Kaç kişinin, ne zaman ve nasıl gideceği konusunun askeri mesele olduğunu söyleyen Sefuk, bu konuda detayları paylaşmadı.

BBC Türkçe'nin görüştüğü Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kurdo ise, ENKS heyetinin Kobani'ye gelip YPG ile görüştüğü doğruladı.

Kurdo, YPG'nin ENKS heyetine gelecek olanlara silah yardımında bulunacağı vaadini de sözlerine ekledi.

Kaklaşık iki aydır Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kuşatılan kente geçen haftalarda Kuzey Irak'taki Kürdistan yönetimi takviye peşmerge göndermişti. Yaklaşık 150 peşmerge, YPG'ye destek amacıyla Kasım ayı başında Türkiye üzerinden Kobani'ye geçmişti.