BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Medvedev: Anlaşmamız için yaptırımlar kalkmalı

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, ASEAN zirvesi sonrasında ABD Başkanı Barack Obama ile "ayak üstü" bir görüşme yaptı. İki liderin görüşmesinin ardından Medvedev 'Temennimiz ilişkilerin normal, sakin ve üretken hale geri dönmesi' diye konuştu.

Abone ol

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Myanmar'da düzenlenen ASEAN (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) zirvesi sonrasında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama ile "ayak üstü" bir görüşme yaptı.

Rus özel haber ajansı Interfax, bu kısa görüşmenin detaylarını aktardığı haberde Medvedev'in Obama'ya batıyla olan ilişkilerin düzelebilmesinin, Rusya üzerindeki yaptırımların kalkmasına bağlı olduğunu ifade ettini belirtti.

Rusya Başbakanı, ilişkilerin ilerleyebilmesi için "yaptırımların kaldırılması, ilişkilerin normale ve çalışır vaziyete getirilmesi, normal, sakin ve üretken görüşmelere geri dönülmesi" gerektiğini vurguladı.

Ruble er ya da geç istikrara kavuşacak

Ayrıca, Rusya ekonomisi "denge noktasını bulduğunda", Ruble'nin er ya da geç istikrara kavuşacağı beklentisinde olduğunu belirtti.

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar yüzünden

Dmitry Medvedev, "Kişisel anlamda, elbette ki Obama ile karşılıklı birbirimize güzel dileklerimizi sunduk ve ailelerimize selamlarımızı ilettik- ki bunlar karşılıklı ilişkilerde normal olan adetlerdir. Doğrusu kendisini (Obama) epeyce uzun zamandır tanıyorum" dedi.

Medvedev, "Ancak doğal olarak böylesi bir zirvede tam teşekküllü bir konuşma yapmak mümkün olmadı. Tabii ki bazı ince ayrıntılar üstünde konuştuk, fakat bütün bu meselelerin üstesinden bu tarz bir görüşmede gelmek büyük ihtimalle mümkün değil" şeklinde konuştu.