BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

Düşen uçaktaki pilotlarımız bulundu!

Suriye tarafından vurulan pilotlarımız günler sonra Akdeniz'in derinliklerinde bulundu.

Abone ol
Türkiye, Akdeniz'in derinliklerinden gelen acı haberle sarsıldı! Suriye tarafından düşürülen Türk jetindeki iki pilotın naaşlarına dün ulaşıldığı açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı, düşürülen uçaktaki kayıp pilotların şehit olduğunu ve naaşların denizin dibinde olduğu açıkladı.

Türkiye bir kez daha yasa boğuldu! TSK'nın iki başarılı pilotu, Suriye'nin açtığı ateşle düşürülen uçakta şehit düştükleri resmen açıklandı. Genelkurmay Başkanlığı, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, pilotların naaşlarına ulaşıldığını açıkladı

10 AYLIK EVLİYDİ

Şehit pilot Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy 10 ay önce dünya evine girmişti. 11 Ekim 2011 tarihinde Kastamonu’da düğün yapmış hayatını Banu Aksoy ile birleştirmişti.

1.20120705082108.jpg

AİLESİ YIKILDI

Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın ailesi günler süren umutlu bekleyişin ardından acı haberi alınca yasa boğuldu. Malatya merkez Samanlı Mahallesi’ndeki Ertan ailesinin bulunduğu ev yakınlarının akınına uğrarken baba Ali Ertan fenalık geçirdi. Gece boyunca şehidin evinde bekleyen ambulanslar babayı iki kez hastaneye kaldırdı.

2.20120705083003.jpg

DAVUTOĞLU: BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

 Pilotların naaşlarının tespit edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan bir açıklama yaptı.
 
Davutoğlu, "Suriye tarafından düşürülen uçağımızda şehit olan iki kahraman pilotumuzun naaşlarına ulaşıldı. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Elim olayın yaşandığı günden beri silah arkadaşlarına ulaşmak için 24 saat çalışan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, arama kurtarma ekibine ve ilk günden itibaren vakarlarından zerre taviz vermeyen ailelerine de taziyelerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

1.png
RICCIARDONE'DEN BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ
 
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone gazetecilerin soruların üzerine şunları söyledi: Bizim için önemli olan gerçek şudur, silahsız bir uçak hiçbir uyarı yapılmadan vurulmuştur. Geri kalan bütün detaylar bizi ilgilendirmez. Pilotların naaşlarının bulunması da acı dolu bir gerçektir. Müttefik bir ülkemizin uçağı vurulmuştur. Bizim için önemli olan budur. ABD büyükelçisi huzur içinde yatsınlar. Şahsım, Amerikan halkı ve ABD Başkanı adına şehitlere başsağlığı dilerim.
 
"DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAK"
 
Resepsiyona katılan bir Dışişleri yetkilisi ise şu açıklamaları yaptı: Şehit pilotlarımızın naaşları Türkiye'nin uçağın düştüğü tahmin ettiği yerin 0.4 mil açığında bulundu. Oysa ABD'liler uçağın 10 mil güneyinde olabileceğini tahmin ediyorlardı. Naaşlarla ilgili bir teknik bilgilendirme olacak. Ardından bütün basına olaylarla ilgili detaylı açıklama yapılacak.Filmler çekiliyor, harita çıkarılıyor. Brifingde bunlar sonra verilecek.Rusya'dan bilgi istenmesi söz konusu değil.Temaslar oldu ancak bilgi istemedik.Bizim elimizde yeterli bilgi vardı.

2.20120705003854.jpg