BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Suriye çadırında yangın faciası

Suriye'den Türkiye'ye getirilenlerin yaralandığı çadır yangınında, ölü sayısı beşe çıktı!

Abone ol

Suriye'nin İdlip kentine bağlı Atma kasabasının kırsal alanındaki çadırlarda çıkan yangında yaralanarak Türkiye'ye getirilen 4 çocuk hayatını kaybetti.

PİKNİK TÜPÜ ALEV ALDI

Olay, dün saat 22.30 sıralarında Reyhanlı İlçesi'nin Bükülmez Köyü'nün tam karşısına düşen İdlib'in Atme Kasabası'nın kırsal alanında meydana geldi. İddiaya göre, iç çatışmadan kaçarak ormanlık alanda kurdukları naylon çadırda yaşayan Suriyeli bir ailenin çadırında çay yapılan piknik tüpünün alev almasıyla yangın çıktı. Kısa sürede çadır alevler içinde kalırken, aile güçlükle kurtarıldı. Yangında vücudunda ağır yanıklar oluşan 5'i çocuk 8 Suriyeli, yakınları tarafından önce Bükülmez Köyü'ne oradan da ambulanslarla Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen 4 çocuk sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 

YARALILARIN DURUMU AĞIR

Yaralılardan durumu ağır olan 2'si, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne, 2'si ise Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ne sevk edildi. Reyhanlı'da tedavisi süren 1 yaralının da yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. 

ÖLÜ SAYISI 5'E ÇIKTI

İdlib kentine bağlı Atme Kasabası'nın kırsal alanında kurulan çadırlarda çıkan yangında yaralanan çocuklardan biri daha hayatını kaybetti. Böylece yangında ölen çocuk sayısı 5'e yükseldi. Hepsi kardeş olduğu belirtilen Reşide Haydar (15), Ali Haydar (6), Hibe Haydar (5), Ayşe Haydar (2) ve 6 aylık Fatma Haydar'ın cesetlerinin Suriye'ye götürüleceği bildirildi.

Ailenin 2 gün önce İdlib'in Maarra Köyü'ndeki evlerine uçaktan atılan bir bombanın isabet ettiği, bu nedenle kaçarak Türkiye sınırındaki Atme Kasabası'na geldikleri bildirildi.