BIST 10.320
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.464,61
HABER /  DÜNYA

SURİYE ÇADIR KENTE SALDIRDI

Türkiye-Suriye arasındaki tampon bölgede Suriyelilerin kendi imkanlarıyla kurdukları çadır kente düzenlenen saldırıda çok sayıda Suriyeli ya...

Abone ol

Türkiye-Suriye arasındaki tampon bölgede Suriyelilerin kendi imkanlarıyla kurdukları çadır kente düzenlenen saldırıda çok sayıda Suriyeli yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Cilvegözü Sınır Kapısı ile Babel El Havva Sınır Kapısı arasında yer alan tampon bölgede kurulu bulunan çadır kente saldırı düzenlendi. Saldırının içeriği hakkında net bir bilgi alınamazken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Tampon bölgede Suriyelilerin kendi imkanları ile kurdukları çadırların isabet aldığı öğrenildi.
Suriye’deki iç savaştan sonra Hatay’ın Reyhanlı ilçesine yerleştiğini belirten Suriyeli Emine Bugun, bir an önce saldırıların bitmesi gerektiğini ve akan kanın durması gerektiğini söyledi. Bugun, “Saldırı olduğunu duydum ve hastaneye geldim. Buradaki durum içler acısıydı. Bu çocuk ortada kaldı, yetim kaldı. Beşar Esad’ın artık zulümlerine dur denmesi gerekir, binlerce insan hayatını kaybetti, halende kaybediyor. Bu yapılanların günahını nasıl ödeyecek” dedi.
Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan giriş yapacak yardım TIR’larının da saldırının ardından bu hatta girişi durduruldu.