BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,60
ALTIN 2.390,27
HABER /  DÜNYA

Suriye bombaladı doktorlar göreve çağrıldı

İç savaşın sürdüğü Suriye'de rejim muhaliflerinin kontrolündeki Halep'in Azez, Telrifat ve Çobanbey ilçelerine Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları bomba yağdırdı

Abone ol

Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Halep'in Azez, Telrifat ve Çobanbey ilçelerine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları saat 15.00 sıralarında bombardıman düzenledi. Türkiye'den patlama sesleri duyulurken, bir süre sonra Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan yaralılar getirilmeye başlandı.

İZİNLİ DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Saldırı haberinin duyulmasından sonra Kilis Devlet Hastanesi'nde de alarm durumuna geçirildi. İzinli olan uzman doktorlar ile sağlık çalışanları da göreve çağrıldı.

Kısa süre sonra saldırılarda yaralanan 20 Suriyeli, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Özel araçlar ve ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne nakledildi. Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Durumu ağır olan yaralılar, ilk müdahalenin ardından çevre illere sevk edildi.