BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.502,40
HABER /  DÜNYA

Suriye'ye yardım seferberliği son sürat

Mardin'den gönderilen 3 tır ayni yardım, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan Suriye'ye geçti.

Abone ol

Suriye için başlatılan yardım kampanyası Türkiye'nin dört bir yanında gönderilen desteklerle son sürat devam ediyor.

Bazı sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Mardin -Suriye Yardımlaşma Platformu tarafından hayırseverlerin desteğiyle toplanan 38 ton un, 2 ton bulgur, 2 ton salça, 700 battaniye ve çeşitli giyim malzemelerinin bulunduğu 3 tır, Şanlıurfa'nınSuriye sınırındaki Akçakale ilçesine geldi. Ayni yardımlar, sınır hattında farklı araçlara yüklenerek daha önce tespit edilen bölgelere gönderilmek üzere Suriye sınırına geçti.

MARDİN'DE BİR İLK

Platform üyesi Abdurrahman Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin olarak ilk defa sınır ötesine yardım yapacaklarını belirterek, yardımları ihtiyaç sahibi Suriyelilere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha önce Mardin'e sığınan Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade eden Ceylan, ''Bugün 3 tırla birlikte yola çıktık. Araçlarda un, bulgur, salça, battaniye ve çeşitli giyim malzemeleri bulunuyor. Bize yardımcı olan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Türk Kızılayı temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.