BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  GÜNCEL

Suriye: Baba Amr'da çatışma

Suriye'de Humus kentinin merkezinde isyancı gruplar ve hükümet güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Abone ol

Suriye'de Humus kentinin merkezinde isyancı gruplar ve hükümet güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

Baba Amr'da yaşanan çatışmaların üçüncü gününde, rejim yanlısı birlikler isyancı gruplara top atışlarıyla karşılık verdi.

Ayrıca Şam'da havaalanı etrafında ve Halep'te de çatışmalar yaşandığı bildiriliyor.

İsyancı gruplar Pazar sabahı, yaklaşık bir yıl önce hükümet güçleri tarafından alınan Baba Amr'ı geri almak için Humus'ta beklenmedik bir saldırı gerçekleştirmişti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgiye göre Suriye ordusu kente takviye birlikler göndererek, hava saldırıları ve top atışları ile karşılık verdi.

Cenevre merkezli Dünya Gıda Programı, Baba Amr'da yeniden başlayan çatışmalar nedeniyle en az 3000 ailenin yerinden edildiğini söylüyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres Strasbourg'da yaptığı konuşmada Arap Birliği'ni Suriye'ye barış gözlemcileri göndermeye çağırdı.

Peres, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Birleşmiş Milletler'i Arap Birliği'ni barış gücü oluşturma konusunda desteklemeye çağırdı.

Peres, Arap Birliği'nin Suriye'de geçici bir hükümet kurup ülkenin bölünmesine engel olabileceğini ve ölümleri durdurabileceğini söyledi.

Bu arada UNICEF yayınladığı raporda Suriye'de 18 yaşının altında iki milyon çocuğun şiddet ortamında büyüdüğünü, travma yaşadığını ve eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ifade etti.