BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,91
ALTIN 2.437,61
HABER /  GÜNCEL

İşte Suriye saldırısında ölenler

Akçakale'de bir evin önüne düşen top mermisinin infilak etmesinin ardından yaşamını yitirenlerin isimleri açıklandı.

Abone ol

Patlamanın meydana geldiği tek katlı evde bulunan anne 39 yaşındaki Zeliha Timuçin ile çocukları Hatice (14), Zeynep (8) ve Ayşegül (12) ile komşusu Gülşen Özer'in (40) yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 13 kişiden 3'ünün hastanede ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Tedavisi süren ve 2'sinin sağlık durumu ağır olan yaralıların isimleri ise şöyle: Polis memurları Deniz Çakır, Ali Çolak, İskender Türker ile Meryem Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Aysel Timuçin, Şeyma Özer ve Hatice Timuçin.

1.20121004082720.jpg 

VALİ'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

ANNE VE ÇOCUKLARI
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Dün Akçakale'de yaşamını yitiren anne ve çocukları sabahın erken saatlerinde toprağa verildi

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, olayın meydana geldiği Akçakale'ye gidip, yetkililerden bilgi aldı. Akçakale Belediyesi'ne giden Vali Güvenç burada İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Akçakale Kaymakamı ve ilçedeki yetkililer ile yaklaşık yarım saat süren toplantı yaptı. Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç şöyle konuştu:

"5 vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. 10 yaralımızın tedavisi sürüyor ve bunlardan 2'sinin durumu ağır. Milletin başı sağ olsun. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Soğukkanlı olmak, öfkelenmemek lazım. Acımız ne kadar büyük olursa olsun, sağduyumuzu kaybetmemiz lazım. Sayın başbakanımızı bilgilendirdim. Ankara'da toplantılar yapıyorlar, vatandaşlarımızı soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Öfkemiz, üzüntümüz ne kadar büyük olursa olsun, akılcı davranmamız lazım."

Vali Güvenç, 2 kadın ile 3 çocuğun yaşamını yitirdiği patlamanın meydana geldiği sınıra yakın 1'nci bölge olarak adlandırdıkları alanda 30 evin boşaltıldığını ifade etti. Vali Güvenç, patlamanın 2'nci bölge olarak adlandırdıkları alanda meydana geldiğini, gerekli önlemleri alacaklarını da kaydetti. Vali Celalettin Güvenç'in açıklamasının ardından, belediye çevresinde toplanan ve protesto gösterisi yapan 50 kişilik grup polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

2.20121003203305.jpg 

BAKAN ÇELİK VE 2'NCİ ORDU KOMUTANI GELİYOR

Öte yandan yaşanan patlama sonrası 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin de Şanlıurfa'ya gidip ve Suriye sınırındaki Akçakale'de inceleme yapacağı öğrenildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de, yarın sabah saatlerinde seçim bölgesi Şanlıurfa'ya geleceği ve Akçakale'de temaslarda bulunacağı bildirildi.