BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Süreyya merhaba diyor

Süreyya Operası olarak 14 Aralık'da sanat dünyasına "merhaba" diyor.

Abone ol

Kadıköy'ün 80 yıllık tarihi Süreyya Binası, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası olarak 14 Aralık'da sanat dünyasına "merhaba" diyor.

Kadıköy'ün çağdaş hayatına önemli katkılarda bulunan Süreyya İlmen Paşa'nın 80 yıl önce opera binası olarak tasarlayıp opera, sinema, tiyatro ve balo salonu olarak yaptırdığı ancak uzun yıllar yalnızca sinema olarak kullanılan tarihi bina, Kadıköy Belediyesi'nin 2 yıl süren titiz restorasyon çalışmasından sonra Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası olarak hizmete giriyor.

Kadıköy Belediyesi, Anadolu Yakası'nın ilk opera binası olan Süreyya'yı
İstanbulluların kültür sanat hayatına kazandırmanın heyecanını yaşıyor. Yıkılma tartışmalarıyla gündeme gelen AKM'den sonra İstanbul'un bu amaçla yapılan tek opera salonu olarak hizmet verecek olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın açılışı 14 Aralık Cuma günü görkemli bir törenle yapılacak. Konukları, opera oyunlarında giyilen kostümleriyle hosteslerin karşılayacağı gecede Ünlü Alman Besteci Carl Orff'un Carmina Burano'sunu İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneleyecek.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün ev sahipliğini yapacağı açılışta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'da onur konuğu olarak katılacak. Sanat, siyaset ve iş dünyasından bir çok özel davetlinin katılacağı özel gecede ilk kez 6 Mart 1927 yılında opera olarak perdelerini açan ancak hiç kullanılamayan Süreyya Operası 80 yıl aradan sonra İstanbulluların kültür-sanat hayatına renk katacak.

Yenilenen 565 kişilik salonu, görkemli locaları ve resimlerle heykellerle süslü muhteşem binasıyla yeniden doğan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, haftanın üç günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin gösterilerine ev sahipliği yaparken, çeşitli sanat etkinlikleriyle de gündemde kalacak.

TARİH : 14 ARALIK 2007 CUMA

SAAT :19:00

YER :KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI

(BAHARİYE CAD. ESKİ SÜREYYA SİNEMASI)