BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

SÜRECE DESTEK ORANINI AÇIKLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine desteğin son anketlerde yüzde 75’e çıktığını söyledi.<br/>Bakan Veysel Eroğlu, Sanca...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine desteğin son anketlerde yüzde 75’e çıktığını söyledi.
Bakan Veysel Eroğlu, Sancaktepe’de AK Parti üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de hazır bulundu. Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm süreciyle ilgili bilgi verdi. Terörün neden var olduğunun doğru analiz edilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, PKK’yı kuranların Türk milletinin düşmanı olan ülkeler olduğunu ifade eden Eroğlu “PKK’nın etle, tırnak gibi olduğumuz Kürt kardeşlerimizle ilgilisi yok. Zaten PKK, marksist bölücü bir terör örgütü olarak çıktı. Dolayısıyla neticede bunu destekleyen gizli ülkeler var. Komşularımızdan var, Avrupa ülkelerinden var. Bu örgüte büyük desteler verdiler. Bu millet sadece PKK ile mücadele etmedi. Onun arka planındaki ülkelerle mücadele etti. İstediler ki, Türkiye ayağa kalkmasın. Netice bir taraftan bu ülkeler, bir taraftan PKK terörün azmasına neden oldu. Bu meseleyle yaklaşık 30-40 yıldır bütün hükümetler mücadele ediyor. Ancak bu coğrafya kritik bir coğrafyadır. Türkiye, tüm dünyanın gözü olan bir coğrafyadadır. Türkiye böyle bir ülke. Burada ayakta kalmanın tek yolu güçlü olmaktan geçiyor. Birlik olmaktan, beraber olmaktan, tek yürek olmaktan geçiyor" dedi.
Başbakan Erdoğan’ın bu nedenle, birlik ve beraberlik projesini başlattığını ifade eden Eroğlu, "Kürtler bizim kardeşimiz. Çanakkale’de benim dedemle, Kürt kardeşimin dedesi birlikte çarpışmadı mı? Başbakanımızın başlattığı şey, milli birlik beraberlik ya da çözüm süreci" diye konuştu.

"PAZARLIK YOK"
Eroğlu, PKK ile bir pazarlığın yapılmadığını ve asla taviz verilmediğini vurgulayarak, Türkiye’nin artık büyük bir güç olduğunu ve bu güç olmasa bunu başarmayacaklarını söyledi. Türkiye’nin artık ekonomik, teknolojik birçok güce sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu “Son 2 yılda tüm kurumlar arasında müthiş bir birlik var. Artık son zamanlarda komandolar, özel hareket, özel kuvvetler tüm dağlara hakim olmaya başladı. Artık PKK’nın kıpırdayacak yeri yok. Bu duruma kolay gelinmedi. Bu meselenin çözülmesini istemeyen birtakım kurum ve kişiler vardı. Bunları tamamen def edince artık bütün kurumlar bu mesele üzerine yoğunlaştı. Emniyet güçlerimiz, askerlerimiz her yere hakim. Birlik beraberlik havası bütün Güney Doğu’ya hakim. Bütün Türkiye’de bayram havası var. Güney Doğu ve Doğu Anadolu’daki kardeşlerimiz de durumdan çok memnun. Artık iş adamlarımız oralara yatırım yapacak" dedi.
Bu sürecin birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, “Yeni hedefler için bu PKK belasını def etmek gerekir. Çünkü 2023 yılı çok uzak değil. 2023’de dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına Türkiye’yi taşıyacağız. Biz büyük bir milletiz. İnşallah atalarımıza layık olma şerefini yaşayacağız. 2023 hedefine Türkiye hazır. Bazı iddialar var. “Türkiye’den parça mı verilecek” diye. Hiç bir taviz, pazarlık yok. Biz ülkenin bütünlüğü için çalışıyoruz. Bu süreci sabote etmek isteyenler var. Çünkü onlar oradan besleniyor. Bazı partiler bundan rant elde etmeye çalışıyor. Netice itibariyle analar ağlamasın, şehitler gelmesin. Türkiye’nin küresel bir güç olması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"CHP VE MHP TABANIN YAKLAŞIK YÜZDE 60’I..."
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Bir mahalle muhtarının "Çözüm sürecinde muhalefeti de dışarıda bırakmayın. Sizden ricamız bu" demesi üzerine Eroğlu, "Hükümetimiz herkesin hükümeti, bakanı herkesin bakanı. Biz muhalefeti de seviyoruz. Biz CHP’li kardeşlerimizi asla ayırt etmiyoruz. Biz hizmet yaparken CHP’li, MHP’li belediyelere de her türlü desteği veriyoruz. Onları ayırmıyoruz. Onlarda bizim kardeşimiz. Onlar da bu çözüm sürecini destekliyor. CHP, MHP tabanın yaklaşık yüzde 60’ı bu süreci destekliyor. En son anketlerde çözüm sürecine destek yüzde 75’lere çıktı. Çünkü bunu herkes istiyor. Bu süreci herkes istiyor. Bizim yaptığımız ve maksadımız, 76 milyonla kucaklaşmak. İster BDP’li olsun, ister MHP’li olsun biz onları da seviyoruz. Ancak yukarıdakiler birtakım menfaatleri dolayısıyla milli menfaatlerini kenara atıyorlar. Bizim itirazımız halka değil, CHP ve MHP’nin yöneticilerine" dedi.
(İHA)