BIST 10.092
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.402,07
HABER /  GÜNCEL

Sur'da yine hain tuzak: 3 şehit!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda tuzaklanan bomba, 3 askeri şehit etti. Meydana gelen göçükte kalan 7 askerden 4'ü kurtarılırken 3 asker ise şehit düştü.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinden gelen haber bir kez daha yürekleri dağladı. Sur'un Hasırlı Mahallesi'nde PKK'nın tuzakladığı bomba patladı, enkaz altında kalan 7 askerden 3'ü şehit oldu. 

Enkaz altında 7 asker kalırken, bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı arama kurtarma çalışmalarında, enkaz altında kalan 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralı olarak çıkarılarak Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

ŞEHİT ÜSTEĞMEN'İN AİLESİNE ACI HABERİ 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Üsteğmen Enes Demir'in ailesine acı haber akraba ziyareti için geldikleri Mersin'in Anamur ilçesinde ulaştı.

Demir'in Anamur ilçesinde yaşayan dedesi Yüksel ile anneannesi Leyla Traş'ı ziyaret için Anamur'da bulunan annesi Meliş, babası Zekeriya ile kardeşi Ahmet Demir'e acı haberi Anamur Kaymakam Vekili, Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız ve askeri yetkililer verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile fertleri, ikamet ettikleri Ankara'ya gitmek üzere yetkililer nezaretinde yola çıktı.

ATEŞ ORDU'YA DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün Ordu'daki baba ocağına acı haber ulaştı.

32 yaşındaki Gümüş'ün şehadet haberi, Perşembe ilçesi Ekinciler Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet Ali Gümüş (56) ve annesi Hafize Gümüş'e (50) yetkililer tarafından verildi. Şehidin baba evine ve bulunduğu mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Şehit Gümüş'ün eşi hemşire Kıymet (32) ile oğlu Göktuğ Gümüş'ün (3) Ankara'da yaşadığı öğrenildi. Şehidin birer erkek ve kız kardeşi olduğu, 10 yıl önce de göreve başladığı belirtildi.

ŞEHİT GÜMÜŞ'ÜN EVİNDE YAS VAR

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün Ankara'daki evinde yas var.

Gümüş'ün şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Gölbaşı’ndaki ailesine verildi. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrakları asıldı.

Ankara Merkez Komutanlığı Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran ve beraberindekiler de şehidin evine giderek aileye taziyelerini iletti.

Gölbaşı Belediyesi de Gümüş’ün evinin önüne taziye çadırı kurdu.

Bu arada, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan Kıymet Gümüş'le evli olan şehidin 6 yaşında bir erkek çocuğu bulunduğu öğrenildi.