BIST 9.783
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,27
HABER /  GÜNCEL

Sur'da son durum Diyarbakır'dan şehit haberi

DİYARBAKIR Sur'da PKK'lı teröristlerin yaptığı silahlı saldırı sonucu Uzman Çavuş İbrahim Tetik (24) şehit oldu. Kahreden şehit haberini Genelkurmay Başkanlığı açıkladı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyon sırasında teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu açıkladı.

Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in şehadet haberi Kütahya'daki baba ocağına ulaştı.

OĞLUM ŞEHİT OLMAK İSTİYORDU

Yenibosna Mahallesi'nde yaşayan Tetik'in annesi, babası ve kardeşlerine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşarken, Tetik'in şehadet haberini alan yakınları da taziye için eve akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Baba Necmi Tetik'i askeri yetkililer teselli etti. 

Baba Necmi Tetik, oğlunun sürekli şehit olmayı istediğini ifade ederek, "Oğlum şehit olmak istiyordu ve oldu da. Şehit olmayı da hak etti, helal olsun ona. Vatan sahipsiz mi kalacak? Birileri mutlaka gidecek ve şehit olacak" dedi.

Oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan anne Vasfiye Tetik'i ise yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Tetik'in bekar olduğu ve liseye giden iki erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi. 

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yararlanan askerin hastaneye kaldırıldığı, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak saat 05.15'te şehit olduğunu duyurmuştu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN SUR AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "07 Mart 2016 Pazartesi günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.15'de şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

DİYARBAKIR SUR'DA SON DURUM NE?

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Sur ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde terör örgütüne yönelik operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Sur’da süren operasyonda 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 16 el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur'da etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 260'a, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı da 329'a çıktı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden operasyonda da 3 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi, 47 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 16 roketatar mühimmatı, bir el bombası, 7 kalaşnikof ve 58 fişek, bir dürbün ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

İdil'deki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 69'a, imha edilen el yapımı patlayıcıların sayısı da 360'a yükseldi.

Mardin'in Derik ilçesinde de arama ve kontrollerde bulunan 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.