BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,21
HABER /  DÜNYA

Asansörde kaldı 1 ay sonra böyle bulundu

Asansörde korkunç ölüm. Çin’in kuzeybatısındaki Xi’an kentinde sıra dışı bir ölüm olayı yaşandı.

Abone ol

Çin’de bir kadın bakım işçilerinin asansörün içini kontrol etmeden elektriği kesmesi sonucu asansörün içinde 1 ay mahsur kalarak açlıktan hayatını kaybetti.

Çin basınında çıkan haberlere göre 30 Ocak’ta elektrik arızası yaşanan bir apartmana kontrol amacıyla giden 2 elektrik teknisyeni güç kaynağını kapatarak binadan ayrıldı. Ancak teknisyenler apartmanda yaşayan bir kişi bulunduğundan ve onun da güç kaynağı kesildiği sırada kendilerinin kontrol etmeyi unuttukları asansörde olduğundan habersizdi. Apartmanda yalnız yaşayan ve 43 yaşında olduğu öğrenilen kadın teknisyenlerin güç kaynağını kapatık ayrılmasının ardından asansörde mahsur kaldı.

AÇLIK VE SUSUZLUKTAN ÖLDÜ

Teknisyenler arızanın onarımı için apartmana ancak 1 ay sonra, 1 Mart’ta gitti. Asansöre bakmayı ancak ikinci gidişlerinde akıl eden görevliler, içeride kadının cesediyle karşılaştı. Asansörden çıkmayı başaramayan talihsiz kadın, açlık ve susuzluğa yenik düşerek can vermişti. Olaydan sonra başlatılan soruşturmada, apartmana giden teknisyenlerin, ihmalleri olduğuna karar verilerek tutuklandıkları belirtildi.

Çin, iş güvenliği konusunda sicili en kötü ülkeler arasında yer alıyor. Raporlarda ülkede işyerlerinde güvenlik prosedürlerinin uygulamasında ciddi zaafiyetler yaşandığı belirtiliyor. Temmuz ayında bir alışveriş merkezinde de ihmal can almıştı. Bir kadın, oğlu ile çıktığı yürüyen merdivenin zemin kapağının açılması sonucu hayatını kaybetmişti.