BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Sur'da şiddetli çatışma! 20 PKK'lı kıstırıldı

DiYARBAKIR 'ın Sur ilçesinde yürütülen operasyonda iki mahallede yaklaşık 20 PKK'lı kıstırıldı. PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Abone ol

DiYARBAKIR 'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonlar sürüyor.

Güvenlik güçlerinin çalışmaları  büyük titizlikle sürdürmesinin yanı sıra bölgenin labirenti andıran dar  sokaklardan oluşması, operasyonun tamamlanmasını geciktiriyor.

SUR'DA OPERASYON TAMAMLANMA AŞAMASINDA

Sur'da Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği,  polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının  ardından Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş  mahallelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri  ve emniyet unsurlarınca yürütülen "Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu"  tamamlanma aşamasına geldi.

20 PKK'LI KISTIRILDI

İlçede 243 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 245 el yapımı  patlayıcının imha edildiği operasyonda sona yaklaşılırken, teröristler Hasırlı ve  Savaş mahallerinde bir bölümünde sıkıştırıldı.

SIK SIK SICAK TEMAS YAŞANIYOR

Yaklaşık 20 teröristin bulunduğu  tahmin edilen iki mahallede teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor.

OPERASYON NEDEN TAMAMLANAMIYOR?

Operasyonun, söz konusu bölgedeki yaklaşık 80 evde yapılacak kontrol  ile 6 mahalledeki patlayıcıların infilak ettirilmesinin ardından sona ermesi  bekleniyor.Güvenlik güçlerinin sivil hassasiyetiyle yürüttüğü çalışmalar,  bölgenin labirenti andıran dar sokaklardan oluşması ve evlerin bitişik durumda  bulunması, operasyonun tamamlanmasını geciktiriyor.

SİVİLLER İÇİN KORİDOR AÇILDI

Vatandaşların can güvenliği ve güvenli şekilde tahliyesi için her  türlü önlemi alan TSK ve emniyet unsurları, vatandaşların güvenliği için  operasyonları hassasiyetle yürütüyor.

6 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ, 3 PKK'LI TESLİM OLDU

Bu amaçla sokağa çıkma yasağı ilan edilen mahallelerde sivillerin  tahliyesi edilebilmesi ve bölgedeki terör örgütü mensuplarının teslim olması için  zırhı araçlardan yapılan anonslar eşliğinde 17, 18, 19 ve 23 Şubat'ta 16.00 ile  17.00 saatleri arasında güvenlik güçlerince operasyona ara verilerek koridor  açıldı. Buna karşın sadece biri yaralı 6 kişi tahliye edildi, 3 terörist de  teslim oldu.