BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.499,13
HABER /  GÜNCEL

Süper Lig'de heyecan artıyor

Büyük derbi sonrası açıklama yapan iki takımın yönetici ve futbolcuların karşılaşmayla ilgili görüşleri ise şöyle:

Abone ol

Fenerbahçe, Beşiktaş İnönü Stadı'nda aldığı 3-1'lik galibiyetle Trabzonspor'la puan farkını 2'ye çıkarırken, siyah-beyazlı ekiple puan farkını 8 puana çıkardı. Fenerbahçeli futbolcular maç sonrası taraftarı selamlarken, Beşiktaşlı futbolcuların oldukça üzgün ve sinirli oldukları gözlendi.

Beşiktaş derbisi sonrası açıklama yapan Fenerbahçe'nin suskun golcüsü Pierre Van Hooijdonk, "Bu maç bizim için çok önemliydi. Maçın başında bir gol bulduk. Bu bizim için çok iyi oldu. Çaykur Rizespor ve Samsunspor maçında puan kaybedince bu maç bizim için daha önemli hale geldi. 3 golle kazandığımız için çok mutluyuz" dedi.

Fatih de 3 golle 3 puan aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Maçın başlarında sakatlandım. 45 dakika sakat oynadım. Hemen değişmek istemedim. İdare etmeye çalıştım. Kazandık ve mutluyuz. İnşaallah bu sene şampiyon olacağız" derken, Galatasaray'a gideceği yönündeki iddiaları da yalanladı.
Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Ümit Özat da, "Zaman zaman kötü oynuyorduk. Kötü oynadığımız zamanda kazanabiliyorduk. Bu maç bizim için çok önemliydi. Bütün senenin emeği bu maça bağlıydı. Çok önemli bir maçtı. Kazanmak zorundaydık. Kazandığımız için de mutluyuz" derken, Selçuk da, "Bu sonuçla Beşiktaş devre dışı kaldı. Artık Trabzonspor'la çekişeceğiz. Kalan 3 maçı alırsak sorun yok. Bu maçları alacak gücümüz de var. 3 maçı geçip şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir ise karşılaşma boyunca Fenerbahçe yönetiminin küfüre maruz kaldığına dikkat çekerek, "maçın başından sonuna kadar başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine yapılan küfürler bizi çok üzdü. Biz böyle birşeye stadımızda izin vermiyoruz. Olursa önüne geçmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı çok üzgünüz. İlk devreyi 1-0 yenmenin zevkini bile yaşayamadık. Bir an önce bunların artık sahaların dışında kalmasını istiyoruz. Fenerbahçe Stadı bunun bir örneğidir. Biz önümüzdeki 3 maçımızı da kazanacağımıza inanıyoruz. Henüz şampiyonuz demek için erken.

Takımımıza ve taraftarımıza güveniyoruz ve şampiyonluk ipini göğüslemek istiyoruz" şeklinde konuştu. Özdemir, teşvik primlerinin tamamen dışında olduklarını belirterek, herkesi fair-play'e uygun davranmaya davet etti. Nihat Özdemir, Christoph Daum'la 3 yıl mukaveleleri bulunduğunu hatırlatarak, "Bizim yapacak çok işimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde de bir yerlere getirmemiz gerekiyor. Buna Türk futbolunun, bizim ve taraftarımızın ihtiyacı var. Bizim hedeflerimiz büyük. Daum'un da bu hedeflerle bizimle birlikte olduğunu biliyoruz" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım maç sonrasında yaptığı karşılaşmada her iki takımında karşılaşmada adeta sinir harbi yaptığını belirterek maçla ilgili şunları söyledi:

"İki takım için de önemliydi bu karşılaşma. Futbolcularımız hocanın verdiği taktiği uyguladılar ve maçı kazandılar. Biz kendimize bakacağız. Diğer takımların ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Fenerbahçe 2. devrenin başından beri yükselen bir grafik sürdürüyor ve Şampiyonluğun en büyük adayı. Bundan sonra 3 maçı da kazanıp şampiyon olacağız. Burda yapılan ayıp şeyler var. Fenerbahçe Stadı'nda rakip takımın başkan veya idarecisine kötü tezahüratta bulunulmadı. Bana ve yönetici arkadaşlarıma kötü tezahürat yaptılar. Ben ne yaptım? Beşiktaş maçı kaybetti. Yönetim oyuncularını satıyorsa, oyuncular geri pasla gol yediriyorsa ben ne yaptım? Beşiktaş('a böyle insanların zarar verdiğinin görülmesi gerekir. Serdar Bilgili'ye yapılanlara da yazık. O da takımı için elinden geleni yapıyor. Serdar Başkan'a yapılanlar için de onları kınıyorum."

Beşiktaşlı futbolculardan Yasin ve Okan mağlubiyet için üzüldüklerini belirterek, "Bu sonuç bizi Şampiyonlar Ligi'nden de uzaklaştırdı. Bundan sonraki haftalarda maçları kazanarak rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz" dediler. Karşılaşma sonrası stadı sinirli bir şekilde terk ettiği gözlenen Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin taraftarların küfürlerine tepki gösterdiği öğrenilirken, menajer
Sinan Engin de iyi mücadele etmelerine rağmen basit hatalardan ötürü maçı kaybettiklerini söyledi. Kaan Dobra da çok önemli 3 puan kaybettiklerini belirterek, "Telafisi olmayan bir mağlubiyet aldık" dedi.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum Beşiktaş tribünlerindeki taraftarları da selamlarken, Aziz Yıldırım ve yöneticiler Fenerbahçe taraftarlarını selamlayarak tezahüratlarına eşlik ettiler.