BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Sümeyye Erdoğan'ın yeni görevi belli oldu!

AK Parti Genel Başkan danışmanlığını bırakan Sümeyye Erdoğan'ın yeni görevi belli oldu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı görevini 4 yıldır maaş almadan yürüten Sümeyye Erdoğan'ın sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetlerine ağırlık vereceği öğrenildi.

MAAŞ ALMADAN ÇALIŞIYORDU

Maaş almamasına rağmen, "25 bin Avro maaş alıyor" iftirası atılan Erdoğan için, sık sık siyasi kariyer hazırlığı yaptığı iddiaları gündeme getirilmişti. Hakkındaki maaş iddiaları yalanlanan Erdoğan'ın, Genel Başkan danışmanlığı görevinden istifası ile siyasete hazırlandığı iddiaları da boşa çıkmış oldu.

İstifasında partisine olan sevgisini ve görevinden duyduğu gururu vurgulayan Erdoğan'ın, "Davama hizmet" diye ifade ettiği çalışmalarına başka alanlarda ağırlık vereceğini dile getirdiği öğrenildi. Sümeyye Erdoğan'ın, babasının cumhurbaşkanı olduktan sonra nasıl bir yol izleyeceği de merak konusuydu.

sümeyye.jpg

SÜMEYYE ERDOĞAN KİMDİR?

Sümeyye Erdoğan, 1985 yılında İstanbul’da doğmuştur. Annesi Emine Erdoğan, babası T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ahmet Burak Erdoğan (d.1979) , Necmettin Bilal Erdoğan (d.1980), Esra Erdoğan (d.1981) adlarında abla ve abileri vardır.

Trabzon, Araklı İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2002 yılında girdiği üniversite sınavında sözel bölümde yüzde 23"lük, sayısal bölümde ise yüzde 85"lik dilimde yer aldı ve barajın 120 puan olduğu sınavda 134.5 puan alarak Türkiye"de bir üniversiteye girmeye hak kazanamadı. Daha sonra İngiltere’de yaşamakta olan Ramsey ve Gürman Giyim’in sahibi Remzi Gür’ün sağladığı burs sayesinde Üniversiteyi ABD'de Indiana Üniversitesi'nde The School Of Public and Enveriomental Affairs (kamu ve çevre işleri) departmanında Policy Studies (politika araştırmaları) (sosyoloji ve siyaset) okudu. 2005 yılında mezun oldu. Ardından, okuldaki yakın Ürdün'lü arkadaşları ve Ürdün Kralı Hüseyin’in eşi Rana’nın teklifi ile Ürdün’de 6 ay Arapça eğitimi aldı.