BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Sultanbeyli'de polislere silahlı saldırı

Sultanbeyli'de bomba yüklü araçla saldırının düzenlendiği Fatih Polis merkezinin çevresinde bekleyen güvenlik güçlerine ateş açıldı.

Abone ol

Sultanbeyli'de sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu, 1'i kadın 2 terörist öldürüldü.

Şehit polis memurunun Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken olduğu belirtildi. Bir vatandaş da kolundan yaralandı. Çatışma anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Valilikten yapılan açıklamada "Sultanbeyli'deki terör saldırıları. 1'i bombalı araç saldırısı sırasında, 2'si ise operasyonlar neticesinde olmak üzere 3 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.

İŞTE TERÖRİSTİN KİMLİĞİ

Sultanbeyli'de 3'ü polis 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bomba yüklü araçlı saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırganın 1990 doğumlu Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı Ayhan Gükçe olduğu ifade ediliyor.

ÇATIŞMA ANLARINDAN DEHŞET KARELER

catisma.20150810095730.jpg

POLİS YELEĞİ GİYMİŞ

Şort giyen teröristlerden biri öldürülmeden hemen önce ateş açarken görüntülendi. Çatışmada ölü olarak ele geçirilen bir teröristin polis yeleği ile bölgeye geldiği görüldü.

teröri̇st.jpg

Saldırı sonrası kaçan saldırganlardan biri Hakdiyen Sokak üzerinde bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Uzun süren çatışma sonrasında terörist bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

SİLAHLI ÇATIŞMA ARALIKLARLA DEVAM ETTİ

Sultanbeyli'de gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine 06.45 sıralarında ateş açıldı. Polisin anında karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışma aralıklarla sürdü.

1 POLİS ŞEHİT, 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi yakınında önlem alan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu. Saldırının ardından polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, Şube Müdürü Çeken ağır yaralandı. Sultanbeyli Devlet Hastanesine kaldırılan Beyazıt Çeken, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İKİ TERÖRİST DE ÖLDÜRÜLDÜ

Sultanbeyli Fatih Polis Merkezi’ne saldıran iki terörist yaşanan çatışma sonrası ölü olarak ele geçirildi. Saldırı sonrası kaçan saldırganlardan biri Hakdiyen Sokak üzerinde bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Uzun süren çatışma sonrasında terörist bomba hazırlamaya çalışırken öldü. lay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı yaptığı incelemelerden sonra cenaze Adli Tıp Kurumu aracına alınarak morga kaldırıldı.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALAN MUHABİR KAMERA BOZULUNCA CEP TELEFONUYLA ÇATIŞMAYI BÖYLE ÇEKTİ

Çatışmanın tam ortasında çekilen görüntülerde basın mensubu olduğu sanılan kişinin "Alo günaydın abi. Burada çatışma çıktı. buraya ekip gelsin. Kamera falan devrildi bozuldu. Çok yaralı var. Aynı yer karakolun orası. Telefonla çekmeye çalışıyorum işte yaralılar var kaldık arada" dediği duyuluyor.

OPERASYONA HELİKOPTER DESTEK VERDİ

Ekipler, ateş açan kişi ya da kişileri yakalamak için mahallede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Operasyona havadan helikopter de destek verdi.

KARAKOLA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI

catisma.20150810085516.jpg