BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD İstanbul Konsolosluğu'na terörist saldırı

İSTANBUL Sarıyer'daki ABD Konsolosluğu'na son dakika silahlı saldırı düzenlendi. ABD Konsolosluğu'na ateş açan iki saldırgandan biri yakalandı

Abone ol

Sabah saatlerinde Sarıyer'deki ABD Konsolosluğu binasına iki kişi tarafından ateş açıldı. Olay sonrası operasyon başlatan polis ekipleri, kadın saldırganı konsolosluk yakınlarında girdiği evde yakaladı.

Yaralı olarak ele geçirilen kadının Hatice Aşık olduğu öğrenildi. 51 yaşındaki Aşık’ın daha önce terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonda bir süre tutuklu kaldığı ortaya çıktı.Hatice Aşık’ın 2005’te canlı bomba olarak arandığı da ifade edildi.

İstinye’deki Amerikan Konsolosluğu’na sabah 07.00 sıralarında iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. İddiaya göre, konsolosluğa yaklaşmaya çalışan iki şüpheliyi fark eden polis ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan bir saldırgan ele geçirildi. Polis olay yerinden kaçan diğer saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Saldırganların yanında bulunan şüpheli bir paket ise bomba imha uzmanları tarafından fünye ile patlatıldı.

ABD İstanbul Konsolosluğu'na ateş açıldı.jpg

ÇATIŞMA ANI KAMERALARA YANSIDI

Amerikan Konsolosluğu'nda sabah saatlerinde saldıran iki kadından biri vurularak etkisiz hale getirilmiş, diğeri ise kaçarak kayıplara karışmıştı. İstinye'de hareketli saatler yaşanmasına neden olan olayın kamera görüntüleri de ortaya çıktı.

Kadını defalarca teslim olması yönünde uyaran polis, zaman zaman uyarı amaçlı ateş de açıyor. Polis bir türlü teslim olmayan terörist kadını sonunda vurarak etkisiz hale getiriyor.

SALDIRGAN KADIN EVDE YAKALANDI

Saldırıdan sonra girdiği evde yakalanan kadın saldırgan sedyeyle çıkarıldı ve ambulansa konuldu. 2 kişinin ABD konsolosluğuna yönelik saldırı sonrası polis kaçan kişileri yakalamaya yönelik arama ve operasyonlara başladı.

abd konsolosluğu saldırı kadın terörist fotoğrafları.jpg

Saldırıyı gerçekleştiren bir kişinin, konsolosluk yakınında bir eve girdiğinin belirlenmesinin ardından söz konusu ev özel TİM ekipleri tarafından sarıldı. Bir süre sonra evin kapısına bir ambulansın yanaştığı görüldü. Yaralı kadın saldırgan bir ambulansla evden çıkarıldı ve ambulansa konuldu.


KALE GİBİ KORUNUYOR

İstanbul Sarıyer'deki ABD Konsolosluk binası üst düzey güvenlik önlemleriyle biliniyor. Kale gibi korunan binaya daha önce de bir kaç kez saldırı girişimleri olmuştu. 

abd-istanbul-konsoloslugu-son-dakika-silahli-saldiri.jpg

KONSOLOSLUK SALDIRISININ YENİ GÖRÜNTÜLERİ

Amerika Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde ateş açan saldırganlara konsolosluk çevresinde bulunan bir polisin karşılık verdiği görüldü.