BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sultanahmet davasında 2 tahliye kararı

Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısına ilişkin tutuklu bulunan 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti 2 kişinin tahliyesine karar verdi.

Abone ol

Sultanahmet'te geçen yıl 1 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasından 2 tahliye kararı çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmada tutuklu sanıklar Abdula Abdulaev ve Yakup İbragimov ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada ifade veren sanıklar suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti de, tutuklu sanıklar Abdula Abdulaev ve Yakup İbragimov'un, savunmalarının alınmış olması, dosya kapsamı, delil durumu ve tutuklulukta geçen süreyi de dikkate alarak, mağduriyetlerine sebebiyet vermemek için tahliyelerine karar verdi. Mahkeme Başkanı Ahmet Civelek tahliye kararına muhalefet şerhi koydu.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLARI YASAKLANDI

Mahkeme heyeti ayrıca, 2 sanığın pazartesi ve cuma günleri ikametlerine en yakın karakolda imza atmalarına karar verdi. Sanıkların yurdışına çıkışını da yasaklayan mahkeme heyeti, pasaportlarının iadesi konusunun kararla birlikte değerlendirilmesine hükmetti. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için Eylül ayına ertelendi.

Sanıkların, “Göçmen kaçakçılığı yapma" ve “Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından 8'er yıldan 18'er yıla kadar hapsi isteniyor.