BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sultan Süleyman'ın 519'uncu doğum yılı

Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 519'uncu yılında, dünyaya geldiği Trabzon'da etkinliklerle anıldı.

Abone ol

Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman, doğumunun 519'uncu yılında, dünyaya geldiği Trabzon'da etkinliklerle anıldı. 

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfınca düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vakfın başkanı Prof. Dr. Ali Baki, temsili olarak Kanuni'yi canlandıran at üzerindeki Cafer Baki ve öğrenciler ile vatandaşlardan oluşan grup, Meydan semtindeki Atatürk Alanı'nda toplandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesine bağlı Kanuni Mehteran Takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde yürüyüşe geçen gruptakiler, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup çocukluk yıllarını geçirdiği Ortahisar ilçesindeki Kanuni Evi önüne geldi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Kanuni döneminde Osmanlının en geniş sınırlara ulaştığını belirterek, "O dönemde Osmanlının gayesi kuru bir cihangirlik değildi, ilahi kelimetullahı bütün dünyaya tanıtmak ve tebliğ etmekti. Kanuni bu anlayışla insanlara adaleti, hakkı, ilahi kelimetullahı tebliğ etme vazifesini yürüttü" dedi.

"Kanuni, dizilerde olduğu gibi uydurma hikayelerle değil, 72 yaşındayken ve ağır hastayken toprağın üzerine kurulan bir savaş çadırında can verdi" diyen Gümrükçüoğlu, Kanuni'nin mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Etkinlik, mehteran takımının konseri sonrası 500 kişiye etli pilav ve ayran dağıtılmasıyla sona erdi