BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Süleyman Soylu 'şımarıklar' dediği HDP'ye saydırdı

AYDIN Nazilli'de sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde HDP vardı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'lilerin 7 Haziran'dan sonra, aldıkları oydan sonra şımarıklıkları ve bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kast etmiş halleri zirveye ulaştığını söyledi.

"Şimdi soruyorum hiç ses çıkmıyor sizden" diyen Soylu, "Dün oralardaydık, Hani özerklik ilan etsenize, buna gücünüz yetiyorsa hadi etsenize, hadi edin bakalım." ifadelerini kullandı.

Soylu, Nazilli Sanayi Sitesi sosyal tesislerinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Türkiye'nin 21'inci yüzyıla iyi başladığını ve iyi bir şekilde gittiğini aktaran Soylu, Türkiye'nin büyük bir sıçrama yaptığını bunun devamı için de sistemin değişmesi gerektiğini anlattı. 

Soylu, 7 Haziran seçimlerinde bütün müttefik ve ittifak gruplarının bir araya gelerek PKK'nın sözcüsü olan HDP'nin yüzde 10 barajını geçmesini sağladığını, daha sonra herkesin başını iki elinin arasına aldığını ve 'acaba ne olacak sonra' dediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"AFRAYLA TAFRAYLA 'BİZ TÜRKİYE'DE ÖZERKLİK KURARIZ' DEDİLER"

"Onlar aldıkları oyu, oradaki vatandaşların huzur olsun diye onları kandırıp, bir kısmına da baskı kurup, bir kısmını da tehdit edip, istismar edip aldıkları oyu ne yaptılar biliyor musunuz? Afrayla, tafrayla, fiyakayla şuraya getirdiler. 'Biz Türkiye'de özerklik kurarız' dediler. İlçeleri verdiler. Tek tek verdikleri ilçeler Cizre, Nusaybin, Muş Varto. Dediler ki artık 'burada bizim borumuz ötecek, bizim kurallarımız geçecek.' 7 Haziran'dan sonra, aldıkları oydan sonra şımarıklıkları ve bu ülkenin birliğine ve beraberliğine kast etmiş halleri en zirveye ulaştı. Şimdi soruyorum hiç ses çıkmıyor sizden. Dün oralardaydık, pazar günü Nusaybin'deydik, Midyat'taydık, Mardin'deydik, dün gece yarısı Lice'deydik. Hani özerklik ilan etsenize, buna gücünüz yetiyorsa hadi etsenize, hadi edin bakalım."

LİCE'DEKİ OPERASYONU ENGELLEMEK İSTEMİŞLER

HDP'yi o noktaya getiren şeyin hükümetin kurulamaması, nasıl kurulacağının, Türkiye'nin meselelerinin ne olacağının belli olmaması olduğunu ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Dün biz Lice'de operasyon yapıyoruz, aynısını Mardin'de yaptılar. Dün akşam bir milletvekili başkanlığında bir grupla gelip Lice'de yaptığımız operasyonları engellemek için 'biz buraya girip buradaki insanlara yardımcı olmak istiyoruz' yalanı üzerinden teröristleri muhafaza eden bir anlayış ortaya koymaya çalışıyorlar. Dikkat edin eğer bu bir koalisyon hükümeti üzerinden olsaydı eğer bu Cumhuriyet Halk Partisinin içerisinde bulunduğu bir koalisyon hükümetinde olsaydı ve onlar Cumhuriyet Halk Partili bir İçişleri Bakanı atamış olsalardı ve biz sizin jandarmanız, polisiniz, özel harekatınız, evlatlarınızla orada operasyon yapıyoruz ama biz bu operasyonu engellemek için buraya gidiyoruz. İnsan hakları teranelerinden girip yalanlarla ve yanlışlarla onlara müracaat etselerdi, o evlatlarımızın operasyonlarını yarıda keserler ve teröristlerin imha edilmesine izin vermezlerdi."

AK Parti'nin siyaset sahnesine girdiği 2002 yılında ilk seçimlerden yüzde 34 oy aldığını, herkesin derdiyle dertlenen bir anlayışı benimsediğini, bu sayede oylarının yüzde 51'e ulaştığını anlatan Soylu, partisinin geleceğe yönelik sürekli yeni projeler ürettiğini, CHP'nin ise böyle bir iddiasının bulunmadığını ifade etti. 

"BEN NİYE ANLATIYORUM KILIÇDAROĞLU'NU GETİRELİM"

Konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına da değinen Soylu, "Gerçi ben niye anlatıyorum ki. Buraya Kılıçdaroğlu'nu getirip anlatsa daha iyi anlatıyor ya. Ne diyor,  'önümüzdeki sistemle ya Cumhurbaşkanı ya Başbakan başka partiden olursa ne olur, karmaşıklık olmayacak mı?' İlahi Yarabbi, hey gidi Nasrettin Hoca bugün yaşasaydın şu Kılıçdaroğlu için bir şeyler anlatsaydın. Yeni sistem ne sağlayacak biliyor musunuz, işte bu keskin siyaset mekanizmasını törpüleyecek. Herkesin belli puana ulaşması için, önerisini, projesini, uzlaşmasını ve kucaklaşmasını sağlayabilecek bir sistemi ortaya koyacak." dedi. 

Soylu, partisinin MHP ile uzlaşarak ittifak ettiğini anımsatarak, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ, Murat Karayılan, Kandil, DEAŞ ve Almanya ile aynı dili konuştuğunu belirtti.

Yeni anayasada 18 yaşındakilere seçilme hakkı verilmesine değinen Soylu, Çanakkale'de ve 15 Temmuz gecesi şehit olan gençlerin Mecliste yer almaya haklarının olduğunu söyledi. 

Konuşmasının son bölümünde yeniden Lice'deki operasyona değinen Bakan Soylu, "Bilmenizi isteriz ki oraya da gitmek gerekir. Onlarla beraber hem sorumlu olduğumuz bir iş o meselenin nasıl gittiğini görmemiz gerekir. Ama bilesiniz ki oradan yeni planlamalarla çıktık geceleyin. Çünkü her olay bir başka olayın halini yaratır ve ortaya koyar." dedi. 

Soylu, katılımcılardan 16 Nisan'daki referandumda sandıklardan "evet" çıkarmalarını istedi. 

Programa, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, STK üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.