BIST 9.727
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.439,09
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Süleyman Soylu: Ankara Büyükşehir Belediyesine PKK'yı bulaştırmayın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millet İttifakı'nı ve HDP'yi eleştirerek, "Ankara Büyükşehir Belediyesine PKK'yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net." dedi.

Abone ol

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ ilçesindeki Şair Baki Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Cumhur İttifakı Gençlik Programına' katıldı. Burada coşkuyla karşılanan Soylu, gençlere teşekkür etti.

Dağ tepe demiyoruz inlerine giriyoruz

Burada yaptığı konuşmada yapılan saldırıların hepsini seçimle püskürttüklerini belirten Soylu, "Milletin iradesiyle, milletin oyunu istikrardan yana kullanmasıyla bütün bu zorlukları aştık. Sadece iki olayı bilek gücüyle yendik. Bunlardan biri, 15 Temmuz. 15 Temmuz'da sahaya indik ve tepelerine bindik. Diğeri de terörle mücadeledir. Hiçbirisine acımıyoruz, evlatlarımızın yaptığı silahlarla, İHA'larla, evlatlarımızın kahramanlığıyla soğuk demiyoruz, 5 metre kar demiyoruz, dağ tepe demiyoruz, bunların inlerine giriyoruz" diye konuştu.

Boyunuzun ölçüsünü görelim

Bu yerel seçimden çıktıktan sonra Türkiye'nin önünü kimsenin tutamayacağını vurgulayan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

"Bunların hedefleri Ankara'dır. Bu kadar net ve açık. Bunu ilk kez söylüyorum. Ankara'da bu mağlubiyeti Cumhur İttifakı'na tattırmak için topyekün çullanıyorlar. Her türlü bel altı muameleyi burada gerçekleştirebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bütün dünya ajanslarına 'Cumhur İttifakı Ankara'da kaybetti.' diye, onların ve terör örgütlerinin iştahını kabartacak bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. HDP ile kol kola giriyorlar. Biz ne güzel açık açık AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi bir araya geldik, salonlarda toplantı yapıyoruz. Madem HDP'den PKK'dan bu kadar destek alıyorsunuz, Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu oturun onlarla beraber bizim yaptığımız gibi millete açık, şeffaf toplantılar yapın da boyunuzun ölçüsünü görelim."

Çukur operasyonlarının rövanşını alacaklar

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Kürdistan'da biz kazanacağız, Batı'da da AK Parti ile MHP'yi kaybettireceğiz." sözünü hatırlatan Soylu, "İstanbul'da ve Ankara'da kullandığımız oy, Silopi'ye selam olacak'. diyor. 'Aynı oyu kullanacağız ve buradan kazandıracağız ve bu rövanşı alacağız'. Neyin rövanşını alacaklar? Evlatlarımızın yaptığı mücadelenin rövanşını alacaklar. 6-7 Ekim'de yaktılar, yıktılar onları devam ettirecekler. Çukur operasyonlarının rövanşını alacaklar. Bunlara bu rövanşı vermemek lazım. Ankara Büyükşehir Belediyesine PKK'yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net." değerlendirmesini yaptı.