BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,38
HABER /  GÜNCEL

Suikast silahlarıyla yakalandılar

Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nun sahibi Hasan Soy, bir otomobilde, kar maskeleri ve ateşe hazır suikast silahlarıyla beklerken yakalandı

Abone ol

Şenlikköy’de bir otomobildeki 2 kişiden şüphelenenlerin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, araçta bulunan 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin üzerinde 2’si suikast silahı olarak bilinen ‘Glock’ marka, 1’i ‘Berdelli’ marka silah ile çok sayıda şarjör, 2 telsiz ve fişek yakaladı. Bu kişilerin üzerinde ayrıca sahte YTL ile 7 bin 500 dolar ele geçirildi.

Bakırköy Şenlikköy Mektep Sokak girişinde park halinde bulunan 34 TT 1918 plakalı Opel Vectra marka otomobilde bulunan iki kişiden şüphelenen yoldan geçenler polisi aradı. Bölgeye sevk edilen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçta bulunan 29 yaşındaki Hasan Derya Soy ve 25 yaşındaki Akın Güven yakalandı.

Bu kişilerin üzerinde ve otomobilde yapılan aramada suikast silahı olarak bilinen ‘Glock’ marka 2 tabanca, ‘Berdelli’ marka tabanca, 7 bin 500 doları, 5 şarjör, 60 fişek, 2 telsiz, 6 cep telefonu ve çeşitli tipte banknotlar halinde sahte 10 bin YTL bulundu.

Hasan Derya Soy ve Akın Güven’in üzerlerinde yakalanan silahlardaki mermilerin ise her an ateşlemeye hazır olacak şekilde olduğu, kullandıkları otomobilin ise ‘change’ olduğu ortaya çıktı.

Yapılan soruşturmada zanlılardan Hasan Derya Soy'un Ortaköy’deki Şah işkembe salonunun sahibi olduğu belirlendi. Zanlıların üzerinde bulunan silahlarda mermilerin ağızda olması ve her an ateşlemeye hazır olması bekledikleri kişileri vurmaya hazırlandıkları olasılığını güçlendirdi.

Haber: Serhat Alattinoğlu
Kaynak: