BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.399,52
HABER /  DÜNYA

SÜHEYL VE BEHZAT UYGUR KARDEŞLER KAYSERİ’DE

Ünlü tiyatro oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 8. Uluslararası tiyatr...

Abone ol

Ünlü tiyatro oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen 8. Uluslararası tiyatro festivalinde öğrencilerle bir araya geldi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen programda tiyatro oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Behzat Uygur, çok ilginç konuşmaları sevmediklerini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü tiyatro ile hep şu söylenir; ‘İlk 40 yılı zordur. Ondan sonrası kolay’ derler. Biz ilk 40 yılını atlattık. İlk 40 yılını atlattık derken çocukluğumuzdan beri sahnede doğmuş insanlar olarak 40 yıldan fazlası oldu. Hayatımız tiyatro sahnelerinde geçti. Ben annemin karnındayken sahneye çıkmışım. Sizin için eviniz neyse bizim için de tiyatro aynısı. Bizim için ne büyük mutluluk ki çocukken bu güzel tiyatroya gelip oyunlar oynadığımız bu güzel salonda konuşmacı olma olanağını yakaladık. Bu bizim açımızdan çok önemli. Türkiye’nin birçok yerindeki tiyatro salonunda hayatımız geçti ve her gittiğimiz yerde bazı tiyatro salonlarının var olmadığını ve yıkıldığını gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Bazılarının da restorasyon yapılarak yaşatılması bizi çok mutlu ediyor.”
Süheyl Uygur ise, tiyatrocu olmanın çok zor ve meşakkatli bir iş olduğunu anlatarak şunları söyledi: "En başta bu işi çok sevmek, gönül vermek ve hiç pes etmemek lazım. Babam şu an 86 yaşında hasta ama 80 yaşına kadar tiyatro yaptı. Mesela bazı kardeşlerimiz son zamanlarda şöhret olmak için bu işi yapıyor. Behzat’la biz işimizi yaptık, şöhret olduk.”
(İHA)