BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  DÜNYA

KENDİ İNTİHAR GİRİŞİMİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

Antalya’da, bir işadamı tarafından dolandırıldığını ileri süren 35 yaşındaki turizmci Ömer Faruk B, 30 metre yüksekliğindeki baz istasyonuna...

Abone ol

Antalya’da, bir işadamı tarafından dolandırıldığını ileri süren 35 yaşındaki turizmci Ömer Faruk B, 30 metre yüksekliğindeki baz istasyonuna çıktı. Yaklaşık 6 saat burada duran şahıs, itfaiyenin hidrolik merdiveni yardımıyla yanına gelen belediye zabıta müdürü ve pisikologun kendini ikna çalışmalarını kamerasıyla saniye saniye görüntüledi.
Sabah işe gitmek üzere servis bekleyen vatandaşlar, Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi Antalyaspor Kavşağı’ındaki bir baz istasyonuna çıkan şahsı görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Polis karadan telefonla ikna çabalarına sonuç alamayınca merdivenli itfaiye ve bir psikolog çağırıldı.

OTOMOBİLİNİ GASP İDDİASI
Üç çocuk babası turizmci Ömer Faruk B, otomobilini tamir için verdiği kişi tarafından gasp edildiğini savundu. Ömer Faruk B, tüm çabalarına rağmen sonuç alamayınca baz istasyonuna çıktığını söyledi. Polis ekipleriyle telefonla görüşmesine devam eden Ömer Faruk B, dolandırıcılığı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a anlatmak istediğini söyledi. Başkan Akaydın’ın toplantıda olduğu belirtilerek yardım için olay yerine Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan geldi.

ŞAHSIN YANINA ÇIKTI
Özkan, psikologu yanına alıp merdivenli itfaiye aracıyla Ömer Faruk B’nin yanına çıktı. Haluk Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın adına buraya geldiğini ve kendisi toplantıda olduğu için gelemediğini söyledi. Özkan, Başkan Akaydın’la kendisini görüştüreceğine söz vermesi üzerine şahıs ikna olup aşağı indi. Yaklaşık 6 saat baz istasyonunda kalan Ömer Faruk B., sahtekar bir iş adamı tarafından dolandırıldığını ileri sürerek şöyle konuştu: “O iş adamını Başkan Akaydın’a şikayet etmek için baz istasyonuna çıktım. Ne yaptıysam bir sonuç almadım. Mağdur oldum. Başkan Akaydın ile görüşemesem bir hafta ya da 10 gün de sürse aşağı inmeyecektim. Görüntüleri basın mensuplarına vermek amacıyla çektim.”
Sağlık ekipleri tarafından ambulansta kontrolü yapılan Ömer Faruk B, daha sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

KENDİ İNTİHAR GİRİŞİMİNİ GÖRÜNTÜLEDİ
Ömer Faruk B, kendisini ikna için itfaiye merdiveni ile yukarı çıkan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Haluk Özkan ve psikologu elindeki kamerayla görüntüledi. İntihar girişiminde bulunan şahıs, ikna ekibinin yukarı gelişini ve kendisi ile yapılan diyalogları kameraya kaydetti.