BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  DÜNYA

Sudan için elimizden geleni yapacağız

Bakan Yıldız, Sudan Meclis Başkanı Ahmed İbrahim El Tahir ve beraberindeki heyetle bakanlıkta bir araya geldi.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Sudan'ın normalleşmesi için üzerimize, sektörümüze düşen ne varsa onlarla alakalı gayret edeceğiz, çalışacağız'' dedi.

Yıldız, yaptığı konuşmada, Sudan'ın Türkiye için son derece önemli bir ülke olduğunu, dost ve kardeş ülke Sudan için yapılabilecek şeyler olduğuna inandıklarını söyledi.

SUDAN'IN NORMALLEŞMESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Sudan'nın sıkıntılı ve zor günler geçirdiğini ifade eden Yıldız, ''Sudan'ın normalleşmesi için üzerimize, sektörümüze düşen ne varsa onlarla alakalı gayret edeceğiz, çalışacağız. Sudan'dan mühendis arkadaşlarımız gelmişti, karşılıklı bilgi akışıyla alakalı çalışmalar yapıldı. Bunları daha çok yapmak isteriz. Kamu ve özel sektör olarak mutlaka yapacaklarımız var. Ham petrol, doğalgaz, yenilenebilir enerji kaynakları ve madenciliği temel başlıklar olarak söyleyebiliriz. Türkiye olarak bunlara hazır olduğumuzu Sayın Meclis Başkanı'nın huzurunda bir kez daha söylemiş oluyorum'' diye konuştu.

Bakan Yıldız, Sudan'la enerji sektöründe işbirliği için teşebbüsleri olduğunu, bunların devam edeceğini sözlerine ekledi.

El Tahir de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in daveti üzerine gerçekleşen ziyarette iki ülke ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Siyasi ilişkilerin ''gayet güzel'' ve ''üst düzeyde'' olduğunu vurgulayan El Tahir, buna karşın ''alt düzeydeki'' ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek'le iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmenin önündeki engelleri değerlendirdikleri bilgisini veren El Tahir, Sudan Parlamentosu olarak ilişkilerin önündeki yasal engelleri kaldırmaya çalışacaklarını ifade etti.

Sudan'da son 10 yılda enerji alanına önem verildiğini vurgulayan El Tahir, ''Enerji ve madencilik alanlarındaki işbiriliğini geliştirmek istiyoruz'' diye konuştu.