BIST 10.520
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.473,82
HABER /  SPOR

Suat Kılıç'tan 'kına twitine' izahat

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpiyatları kaybettiğimiz gece attığı 'kına' twitini izah etti. Bakan, 'hazmetmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Abone ol

İNTERNET HABER- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olimpiyatlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakana attığı 'kına' twitleri soruldu.

Bakan Kılıç, o twitle ilgili olarak "Olimpiyat'ı alamadığımız gün sevinmelerini, mutlu olmalarını, bu ekibe liderlik yapan biri olarak hazmetmemiz mümkün değil" dedi.

2020 Olimpiyatı'nın İstanbul değil de Tokyo'ya verilmesiyle ilgili değerlendirme yapan Bakan Kılıç şunları söyledi;

"Tük toplumunun bütün katmanlarıyla Olimpiyat'a inanmış olduğunu gördük. Marjinal bazı çevreler dışında benimsenmiş. Eğer kazanan İstanbul olsaydı, tarihin en görkemli ve en fantastik Olimpayatı olacaktı. Verilen 36 oy İstanbul'a duyulan güvenin göstergesidir".

"BAŞBAKANIMIZ BİZİM İÇİN ŞANS"

"Olimpiyat adaylığımız dün geride kaldı. Ama hükümetimizin Türkiye'nin spor ülkesi olma

'KINA' YORUMU:
HAZMETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL


Bakan Kılıç "Attığınız 'Kına stokları tükenmiş' ve diğer iki tweet'lerinizle ne anlatmaya çalıştınız sorusuna şöyle cevap verdi:

-"Bir ülkenin milli hedefi olur. Oyunuzu hangi partiye atarsanız atın. Bu ülkede yaşayan herkesin tek bir devleti var. Bazı konularda duygudaş olabilmek lazım. Olimpiyat oylaması yapılıncaya kadar; aleyhte yazıp çizenleri, içeriden birtakım fikirler geliştirenleri, sağa-sola elektronik posta gönderenleri önemsemedik. Ancak Olimpiyat'ı alamadığımız gün sevinmelerini, mutlu olmalarını, bu ekibe liderlik yapan biri olarak hazmetmemiz mümkün değil. Keşke bu tepkileri siz koysaydınız. Cumhuriyet ne kadar ortak değerimizse, vatan o kadar ortak değerimiz. Bu ortak değerin heyecanlarını yükseltecek bir takım etkinlikler vardır."

vizyonu güçlenerek devam edecek. Türkiye bir spor ülkesi olacak. Halen yapımına devam ettiğimiz 776 adet projemiz var. Bunlara yenileri ilave olacak. Büyük hamlelerimize devam edeceğiz. Lisanslı sporcu sayısı 4 milyon 100 bin rakamına ulaştı. Spora verdiğimiz önem buradan anlaşılmaktadır. Bu sayılar daha da artacak. Önem verilen branşların sayısı artacak. Alt yapıyı; tesis ve insan kaynakları olarak 2 alt başlık altında topluyoruz. Attığımız her adım bu ülkenin gençleri için atılmaktadır. Seyahatimiz sırasında uçakta Başbakanımız'ın genç sporcularla yaşadığı diyalogları görünce, bu ülkenin önemini anladık. Sporcu bir Başbakan ile çalışıyor olmanın ne kadar büyük bir avantaj olduğunu gördük. Harcadığımız her para bu ülkenin gençleri içindir."

"CEZASINI ÇEKERLER"

"Önümüzdeki aylar ve yıllar, Türk sporunun doping konusunda sıfır toleransı sürdürdüğü yıllar olacak. Yaklaşımımız temiz spor. Türk sporunu yasaklı maddelerden temizleme kararlılığımız sürecek. Kim ilgisiz kalırsa bedelini öder. Gerekirse yeni yasalar da çıkarırız. Yasaklı maddeyle ilgili herkesi cezalandırırız. Biz meseleye sadece günlük başarı ve madalya açısından bakmıyoruz. Doping bir zehirdir. Hükümetimizin yaklaşımı buydu, bundan sonra da böyle olacak."

"TÜRK MEDYASI OLAYI BÖYLE GÖRMEDİ"
Bakan Kılıç "ırkçı söylemleri olan bir sporcuya bayrak taşıttık. Doping, Gezi Parkı olayları ve Suriye konusu. Olimpik ruha aykırı şeylerden mi kaybettik?" sorusuna şun yanıtı verdi: Japon ve İspanyol medyası kendi adaylıklarına sahip çıktı. Kendi yaşadıkları olumsuzlukları, başkalarından önce abartmadılar. Doping meselesinin bu kadar önemli olduğuna inanamıyorum. Doping Türkiye’nin değil dünyanın da sorunu. Türk medyası, olayı bu yönüyle görmedi. Bayrak taşıtmayla ilgili yabancı basında tek bir haber çıkmadı. Sporcuların üzerine yüklenen isimler oldu. Bunların da kim olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz."