BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.433,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Suat Kılıç'a çok zor sorular!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, “İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunlarını alamadığından spor ve olimpiyat ruhuna yakışmayan davranışlar sergileyen bir Gençlik ve Spor Bakanı olarak özeleştiri yaptınız mı?” diye

Abone ol

İNTERNET HABER- Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

“Türkiye Devleti’nin Gençlik ve Spor Bakanı olarak ülkemizde düzenlenen ve hükümetinizin büyük bir sükse ile kamuoyuna takdim ettiği 17. Akdeniz Oyunları’nın futbol final maçını Türkiye Olimpiyat Milli Futbol Takımına karşı galip gelerek Fas Milli Takımının kazanmasının ardından kazanan rakibi kutlamadan stadyumu kızgınlık ve öfke ile terk etmeniz, müsabaka sonrası törene katılmadığınız iddiası doğru mudur?

Türkiye Devleti’nin Gençlik ve Spor Bakanı olarak ülkemizde düzenlenen ve hükümetinizin büyük bir sükse ile kamuoyuna takdim ettiği 17. Akdeniz Oyunları’nın futbol final maçını Türkiye Olimpiyat Milli Futbol Takımına karşı galip gelerek Fas Milli Takımının kazanmasının ardından kazanan rakibi kutlamadan stadyumu kızgınlık ve öfke ile terk etmeniz, müsabaka sonrası törene katılmamanız spor ve olimpiyat ruhu ile bağdaşmakta mıdır?

Bu davranışınız nedeniyle dünya spor kamuoyundan özür dilediniz mi?

Bu davranışınızın, 2020 Olimpiyat Oyunlarının İstanbul’a verilmemesinin sebeplerinden biri olabileceğini düşünüyor musunuz?

Üç uçakla, yaklaşık 600 kişinin Buenos Aires’e götürüldüğü basına daha önce yansımıştı. 7 Eylül Günü Buenos Aires’a götürülen 600 kişi içerisinde tercüman olmadığından görüşmeler esnasında iletişim problemi yaşandığı iddiası doğru mudur?

İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunlarını alamadığından spor ve olimpiyat ruhuna yakışmayan davranışlar sergileyen bir Gençlik ve Spor Bakanı olarak özeleştiri yaptınız mı?”