BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  DÜNYA

Kelebeğin Rüyası ekibinden Çelik’e ziyaret

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Oscar aday adayı olan Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği "Kelebeğin Rüyasi" filminin ekibini makamında ...

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Oscar aday adayı olan Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği "Kelebeğin Rüyasi" filminin ekibini makamında kabul etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığında, film ekibiyle bir araya gelen Bakan Ömer Çelik, “Kelebeğin Rüyası” filminden Bakanlık olarak umutlu olduklarını ve ödüllerle döneceğini inandıklarını söyledi. Çelik, “Oscar aday adayı olduktan sonra film ekibini dinleyeceğim. Hangi aşamada yardımcı olabiliriz onlarla ilgili konuşacağız ve görüşleri paylaşacağız. Film ülkemiz de 2 milyona yakın izleyici tarafından izlendi. Umuyorum ki yabancı izleyicide ilgi gösterecektir ve pek çok ödülle dönecektir” dedi.
Hayatlarını anlattığı şairlerin başından belli bu sürecinin içinde olduğunu ülkeyi temsil edeceklerini belirten, filmin yazarı ve oyuncusu Yılmaz Erdoğan, “Bu aslında milli meseledir ve ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Film bu süreçte yüzde 2’dir. Yüzde 98’lik kısım orda yapacağımız çalışmalarla ilgili umarım şansımız yaver gider. Amacımız 90 film içerisinde öncelikle ilk 9’a girmek daha sonra ilk 5’e girmektir. Bize bağlı olmayan bir sürü parametre var bu işin içinde. Ama bizim yapacağımız şey filmimizi jüriye ulaştırmaktır. Film hayatını anlattığımız özellikle ikisinin kısa ömür yaşayıp çok güzel şiirler yazdıktan sonra unutulan iki şairin yolculuğunu olarak bakıyorum. Başından belli bu sürecin içindeler. Ülkemizi temsil edecekler” diye konuştu.
(İHA)