BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yurt sorunu gündemden düşmüyor!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "devlet yurtlarının hükümetin eğitim ve gençlik politikasızlığının deneme tahtası haline getirildiğini" iddia etti.

Abone ol

İNTERNET HABER -  Öz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, fakülte ve üniversitelerin açılması sürecinde binlerce genci ve ailelerini yakından ilgilendiren yurt sorununun her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal aldığını iddia etti.

Yurt sürecinin aileler ve gençler ile eğitim sistemi açısından yıkıcı boyutları bulunduğunu öne süren Öz, gençlerin devlet üniversitelerinde okudukları halde, vakıf üniversitesine 1 yılda eğitim için ödeyecekleri paranın neredeyse yarısını özel yurtlara vermeye zorlandığını savundu.

Gençlerin maddi ve manevi yönden desteklenmelerini , devletin TOKİ yoluyla daha fazla yurt yaptırması seçeneğini savunduklarını belirten Öz, ancak devlet yurtlarının cazip ve hak edene verilmesi sürecinin büyük ölçüde tükendiğini, yurtların, "hükümetin eğitim ve gençlik politikasızlığının deneme tahtası haline getirildiğini" iddia etti.

Öz, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yazılı olarak cevaplamasını istediği "yurt yerleştirmelerinde hangi kıstasların işlediği "ne yönelik soru önergesini basın mensuplarına dağıttı.