BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Su sorununu keson kuyuları çözecek

Çaycuma ilçesine bağlı Gökçehatipler Köyü Muhtarı Seyfi Sefer, sıkıntı yaşadıkları su sorununu köye yaptıkları keson kuyular ile çözeceklerini belirtti.

Abone ol

15 Nisan 2010 tarihinden bu yana Gökçehatipler köyünde su sorununun yaşandığını belirten köy Muhtarı Seyfi Sefer, bu soruna çözüm olması için keson kuyu yaptıklarını belirtti.

Elektrik hattını da çektikten sonra köyün su sorununun kalmayacağını belirten Muhtar Seyfi Sefer, “Köyümüzde su yok. Keson kuyuların inşaat işlerini tamamlamak üzereyiz. 15 Nisan 2010’dan bu yana köyümüzde su yok. Bizde Karapınar Belediyesi’ne bağlıyız. Köy aboneliğimiz var. Ama abonelikte kendi suyumuz yeterse bize ondan sonra su veriyorlar. Her gün su sorununu halletmeye çalışıyoruz. İki kuyu kazdık. Boruları aldık, motoru hazır. Sadece elektrik hattı lazım. Susuzluktan kurtulacağız. Bize yardım eden herkese teşekkür ediyorum. Sadece elektriğin çekilmesi ile sıkıntı bitiyor. Yetkililerimizin bu konuda bilgiler var. Artık susuzluktan kurtulmak istiyoruz” dedi.

Kuyulardan birinin 10 metre diğerinin de 8 metre olduğunu ifade eden Köy Muhtarı Seyfi Sefer, “Yeterli suyumuzun olacağına inanıyorum. Keson kuyulardaki suyu borularla depomuza aktaracağız. Bunun için borular da hazır. Yaklaşık 500 metre mesafeden elektrik hattının çekilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.