BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Su bakanlığı geliyor

Susuzluk kapıya dayanmışken yeni hükümetten ilk icraat geliyor.

Abone ol

Yeni yapılanmada iki alternatif öne çıkıyor. Birinci alternatife göre, Çevre ve Orman Bakanlığı çatısı altına su işleri de dahil edilecek. Bakanlığın adı Çevre, Orman ve Su Bakanlığı ya da Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak değiştirilecek. Ayrı bir su bakanlığı oluşturulması da gündemde.

Ankara kulislerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul belediye başkanlığı döneminde yakın çalışma arkadaşı su profesörü VeyselEroğlu’nun su bakanı olabileceği konuşuluyor. Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde İSKİ Genel Müdürü olarak atadığı Eroğlu, “İstanbul’a suyu getiren adam” olarak anılıyordu. Daha sonra DSİ Genel Müdürü olarak görev yapan Eroğlu, istifa ederek 22 Temmuz seçimlerinde Afyon milletvekili oldu.

Eroğlu, konuya ilişkin soruya “Bakanlıkların yeniden biçimlendirilmesi konusu tümüyle Başbakan’ın ve hükümetin sorumluluk alanındadır” demekle yetindi. Eroğlu, İstanbul’un su sıkıntısı olmadığını, Ankara’nın ise sadece 2 aylık bir sıkıntısı olduğunu belirterek “Bu seneyi kurtardıktan sonra problem yok. Ancak tasarrufa önem verilmeli” dedi.