BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP'li Kamalak Rabbani'nin evinde

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Afganistan Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani'nin evini ziyaret etti

Abone ol

Rabbani'nin cenaze törenine katılmak üzere Afganistan'da bulunan Kamalak'ın, Rabbani'nin aynı zamanda Ankara Büyükelçisi olan oğlu Salahaddin Rabbani'yi ziyaret ederek, taziyelerini ilettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kamalak, Rabbani için açılan taziye çadırını da ziyaret etti. Kamalak burada yaptığı konuşmada; Rabbani'nin sadece Afganistan için değil, barış ve huzur dolu bir dünya için de büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Mili Görüş camiası ve Türk milletinin Rabbani'ye çok özel bir sevgisinin olduğunu ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

''Bir barış insanıydı. Kendisini Müslümanların birlik ve beraberliğine adamıştı. Bunun için gayret gösteriyordu. Böylesine önemli, böylesine değerli bir insanın hunhar bir saldırı sonucu şehit edilmesi hepimizi derinden üzdü. Kendisiyle en son geçtiğimiz Pazar günü İran'da bir araya gelmiş ve Afganistan'daki barış görüşmeleri başta olmak üzere İslam ülkelerinin sorunlarını konuşmuştuk. Ne acıdır ki şimdi cenaze namazını kılmak için buradayız. Allah mekanını cennet etsin. Kendisinin özellikle merhum Erbakan Hocamız ile çok yakın ilişkileri vardı. Hocamızın hiçbir davetini kırmazdı. Sık sık Türkiye'ye gelir merhum Erbakan'ın görüş ve önerilerini alırdı. Erbakan hocamızdan bahsederken bize, 'Siz bu insanı tanıyor musunuz? Siz bilmezsiniz, Afgan cihadının başarıya ulaşmasında en büyük paylardan biri onundur' derdi. Bize Erbakan'ı anlatırdı. Gerçekten ailemizin bir ferdini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Rabbani'nin yerini doldurmak zor. Hepimizin başı sağolsun.''

Açıklamada, ziyareti sırasında Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliğini de ziyaret eden Kamalak'ın, Büyükelçi Basat Öztürk'ten Afganistan'daki gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında bilgi aldığı belirtildi.