BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Sperm sitesi fetvaya uydu

Sperm borsası amacıyla kurulan bir site, müftülüğün sakıncalı fetvası ile içeriğini değiştirdi.

Abone ol

Türkiye'de ilk defa sperm almak ve satmak isteyenleri buluşturmak amacıyla hazırlanan bir site, müftülük tarafından dinen sakıncalı olduğu fetvası üzerine içeriği değiştirilerek yayına başladı.

Dün yayına başlayan ''www.turksperm.com'' internet sitesi Sorumlu Editörü Hakan Aksu, Sperm konusu, ülkemizde çok yeni olduğu için www.liderler.net adresinde anket düzenledik.

Ankette (Türkiye'de sperm bankası açılsa, spermlerinizi satar mısınız?) sorusuna, katılımcıların yüzde 45'i (Satmam), yüzde 25'i (satarım) ve yüzde 25'i de (dini sakıncası yok ise satarım) şeklinde oy verdi.''

Ankette dini sakıncanın ön plana çıkması üzerine konu ile ilgili İzmir İl Müftülüğü'ünden görüş aldıklarını belirten Aksu, Müftülüğün de Diyanet'in bu konuda fetvası olduğunu ve kesinlikle dinen ve ahlaken bir başkasının spermi ile çocuk sahibi olunmasının doğru olmadığı cevabını verdiğini dile getirdi.

Aksu, İzmir Müftülüğü'nün verdiği olumsuz cevap üzerine www.turksperm.com adresini sadece arkadaşlık ve sohbet sitesi olarak düzenleyerek hizmete başladıklarını bildirdi. Aksu, siteye, ismi nedeniyle oldukça yoğun ilgi olduğunu da sözlerine ekledi.