BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.501,11
HABER /  POLİTİKA  /  SP

SP lideri Kurtulmuş'u en çok üzen olay!

Kongre sonrası suların durulmadığı Saadet Partisi'nde genel başkan en büyük üzüntüsünü anlattı.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti kongresinden sonra yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “Kendi partilerine, kayyum tayin ettirmek için hakim marifetiyle parti basıldı. Bu nasıl bir zihniyettir? O gün, benim siyasi hayatım boyunca en fazla üzüldüğüm gün olmuştur” dedi.

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre talebi bazı delegelerin imzalarını çekmesiyle ortadan kalktı ancak tartışmalar bitmedi. Kurtulmuş yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Sonuçta iki listeli bir kongre seçimi olmuş, burada 2 farklı genel başkan adayı yarışmış değil. Her iki listenin genel başkan adayı Numan Kurtulmuş. Sadece listelerde bir kaç isim değişikliği var ve ana farklılık Yüksek İstişare heyetinde yer alan ağabeylerimizin aynı zamanda Genel İdare Kurulu'nda yer alıp almamaları tartışmasıdır. Biz olmalarını istemedik, teşkilatlarımızın büyük çoğunluğu da böyle olmasını istiyor.
Kongrenin hemen ertesi günü, kongreye iptal davası açtı arkadaşlar. Arkasında sayısını unuttuğum ancak 20'ye ulaşan çeşitli davalar açıldı. Kendi partilerine, kayyum tayin ettirmek için hakim marifetiyle parti basıldı, bu nasıl bir zihniyettir. O gün, benim siyasi hayatım boyunca en fazla üzüldüğüm gün olmuştur. Sonunda gelen hakim eksik bir şeyin olmadığını gördü."

KONGRE ÖNCESİ BU KADAR ÇALIŞMADILAR

Kurtulmuş, ortada parti delegelerinin iradesi olduğunu, seçilmiş genel başkan ve Genel İdare Kurulu bulunduğunu ve yasanın verdiği yetkiye göre Genel İdare Kurulu'nun gerekli bütün istişarelerini yaptıktan sonra olağanüstü kongre talebini tamamıyla iptal ettiğini anımsattı.
Saadet Partisi'nin olağan kongre sürecine girdiği zaman olağan kongresini yapacağını ifade eden Kurtulmuş, “Arkadaşların bu acelesi niye? Bu baskısı niye, keşke arkadaşlarım bu süreçte çalıştıkları kadar daha önceki süreçlerde çalışmış olsalardı da ve şimdi de çalışıp iktidar alternatifi olan partimizi daha yukarı kaldırabilelim” görüşünü dile getirdi.