BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sözcü'nün iddiaları Günay'ı çıldırttı

Sözcü, adı bazı cinayetleri karıyan Mahmut Güven'i o dönemde Bakan Günay'ın sakladığını yazdı.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bugünkü Sözcü Gazetesinde asılsız ve son derece çirkin bir haber yer almaktadır. Haber, anayasa oylaması tartışmalarında demokrasi karşıtlarının hangi yalan ve iftiralara kalkıştığının çarpıcı bir örneğidir'' dedi.

Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetede yer alan kendisiyle ilgili birtakım iddiaları içeren haberin, ''Tamamen uydurma ve alçakça iftira'' olduğunu ifade etti.

Bakan Günay, ''Bugünkü Sözcü Gazetesinde asılsız ve son derece çirkin bir haber yer almaktadır. Haber, anayasa oylaması tartışmalarında, demokrasi karşıtlarının hangi yalan ve iftiralara kalkıştığının çarpıcı bir örneğidir'' dedi.

Günay, ''Haberi uyduranlar, yazanlar ve yayanlar hakkında hemen bu hafta mahkemeye başvuracağını'', hukuki ve cezai yönden yargı önünde hesaplaşacağını söyledi.

SÖZCÜ'DEKİ GÜNAY İDDİASI

Sözcü gazetesinde bugün yayınlanan haberde 12 Eylül'de adı bazı cinayetlere karışan Mahmut Güven'i, kaçak olduğu dönemde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sakladığı iddia edildi. Gazete haberini ise o dönemde bazı ülkücü gençlerin öldürüldüğü cinayetlerle ilgili görgü tanığı olarak dinlenen Rona Özdem...