BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hastalığı yendi yoksulluğa yenildi

Fethiye İlçesinde yaşayan talasemi hastası 13 yaşındaki Büşra, kardeşi Betülay'ın iliğiyle hastalığını yenmeyi başardı.

Abone ol

Enfeksiyon kapmaması için steril bir ortamda kalması gereken Büşra, maddi imkansızlık nedeniyle sokakta bulunan bir yatakta yatıyor.

Fethiyeli Ramazan (42) ve Yasemin Sarcan (32) çiftinin 13 yaşındaki kızları Büşra'ya, altı aylıkken talasemi teşhisi konuldu. Vücudu, ihtiyacı olan kanı üretemediği için ayda bir kez kan verilmesi gereken Büşra'nın yaşaması için ilik nakli yapılması gerektiği belirtildi.

ABLASINA HAYAT VERDİ

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan testlerde, 10 yaşındaki Betülay'ın iliğinin ablasıyla yüzde 100 uyumlu olduğu belirlendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Yasemin'den alınan ilik, ablası Büşra'ya nakledildi.

Hastanenin Kemik İliği Ünitesi'nde 45 gün tedavi gören Büşra, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Kardeşinin iliğiyle hastalığı yenmeyi başaran Büşra yoksulluğa yenildi. Büşra'nın enfeksiyon kapmaması için steril bir odada kalması gerekiyor fakat ailesi bir yatak bile alamadığı için küçük kız sokakta bulunan bir yatakta yatıyor. Vücut direncinin yüksek olması için Büşra'nın sağlıklı beslenmesi ve her gün taze meyve tüketmesi gerekiyor. Ailesi ise, düzenli olarak tüketmesi gereken sütü bile almakta
zorlanıyor.

YARDIM BEKLİYOR

Büşra'nın hastalığı nedeniyle çalışamadığını söyleyen baba Ramazan Sarcan, "Kızımızın tedavisi için sürekli hastaneye gidiyorum ve bu yüzden çalışamadım. Köylülerimizin yardımıyla hastaneye yakın bir yerde ev tuttuk. Kızımızın ilik nakli olduğuna sevinemedik bile. Çünkü ona uygun şartları sunamıyoruz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.
Bir an önce ayağa kalkıp okuluna kaldığı yerden devam etmek istediğini söyleyen Büşra ise, kardeşine kendisine verdiği hayat öpücüğü için teşekkür etti.