BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ekşisu'da yatırımlara devam

Erzincan Belediyesi Ekşisu Mesire alanında geçen yıl başlattığı yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Yürüyüş yolları, çeşmelerin andezit taşı ile yeniden inşası, oturma alanları, ahşap çitler, ahşap yön levhaları, go-kart pisti, büfe ve restoranların yenilenmesi, çocuk oyun alanları, spor alanları kurulması gibi çalışmaların ardından, Ekşisu bölgesinde girişteki meydanın kilit parke ile kaplanması çalışması devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta hor-hor havuzu yanındaki küvetlerin yenilenmesi ile ayaklarını şifalı suya sokmak isteyenlere hijyenik ve estetik bir ortam imkanı sunulmuştu. Bu çalışmaları sık sık yerinde inceleyerek takip eden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ”Ekşisu da daha yapmayı planladığımız çok iş var” dedi.

Çakır bu alanın kıymetinin bugüne kadar yeterince bilinmediğine dikkat çekerek, Ekşisu Mesire alanının bölgede en dikkat çekici, en prestijli mesire alanı yapılması yolunda hızla ilerlediklerini söyledi.

Çakır sözlerine şöyle devam etti: “Ekşisu eksikliklerini tek tek gidererek yıldızı yakın zamanda çok parlayacak bir alan. Burası kaplıcası, maden suyu, mesire alanları ile bir bütün olarak değerlendirilecek. Yol genişletme çalışmaları akabinde ulaşım çok rahatladı. Kaplıcalar için çok önemli ve kayda değer projelerimiz var. Ekşisu da geçen yıl ve bu yıl çalışmalar yürüttük. Tabi ki yeterli değil ama imkanlar dahilinde en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Bu bölgeyi 3 yıl içerisinde toparlamış olacağız. “