BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Sözcü ve Cumhuriyet'e CHP şoku

CHP seçmenleriyle yapılan bir anket, Sözcü ve Cumhuriyet'in tiraj hayalini bitirdi. Bakın o ankette nasıl sonuçlar çıktı?

Abone ol

CHP MYK'ya sunulan bir rapor, CHP seçmenini en çok Hürriyet Gazetesi'nin etkilediğini ortaya koydu. Sözcü ve Cumhuriyet ise en alt sırada yer aldı. Bu rapor, Sözcü ve Cumhuriyet ile yapılacak anlaşmaları da askıya aldırdı.

CHP Genel Merkezi'ne geçen hafta sunulan bir anket, bu partinin seçmenlerinin hangi gazetelerden etkilendiğini ortaya çıkardı. Ankette, CHP seçmeninin etkilendiği gazetelerin başında Hürriyet yer aldı. Ankete göre, CHP seçmeni en çok Hürriyet'te partisiyle ilgili yer alan haberlerden etkileniyor. CHP seçmeni, Hürriyet'i güvenilir buluyor.

CHP seçmeninin etkilendiği ikinci gazete ise Milliyet. "Sosyal demokrat" çizgide yer alan Milliyet'te CHP'liler en çok Melih Aşık'ı okuyor. Hasan Cemal ise sıralamaya dahi giremiyor. Vatan Gazetesi ise Milliyet'i takip eden gazete olarak üçüncülüğe oturuyor. Ankette yer alan en ilginç sonuç ise Sözcü ve Cumhuriyet'in durumu. CHP seçmeninin "en az etkilendiği gazete" Cumhuriyet. Seçmeni etkileme bazında yedinci sıraya oturan Cumhuriyet'i Sözcü Gazetesi takip ediyor. Sözcü Gazetesi, CHP seçmenini etkileme noktasında zayıf kalıyor. CHP'liler Sözcü'yü "magazin - bulvar gazetesi" olarak tanımlıyor. Sözcü bu yüzden ankette en alt sırada yer alıyor.

Bu anketin ardından CHP Genel Merkezi'ndeki hesaplar da yeniden yapılmaya başlandı. CHP Genel Merkezi, Sözcü ve Cumhuriyet'in durumunu gördükten sonra, "gazete dağıtım" işini askıya aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in ortaya koyduğu çalışmaya göre, ilçe örgütleri İstanbul'da hergün 40 bin Sözcü'yü kahvehanelere dağıtacaktı.

Şimşek'in bir diğer palın da Cumhuriyet'e ilişkindi. Şimşek, göreve geldikten sonra yaptığı ilk örgüt toplantısında "her gün 10 bin cumhuriyet, 40 bin Sözcü dağıtacağız" demişti. 39 ilçe başkanı ve 20 il yöneticisine bu kararını tebliğ eden Şimşek'in bu planı da yapılan anketle birlikte suya düştü.

Sözcü ve Cumhuriyet'in CHP tabanını ''en az etkileyen'' iki gazete olduğunun ortaya çıkması, yıllık 5 milyon dolar gerektiren "dağıtım planı"nı erteletmek zorunda bıraktı. Şimşek'in 39 ilçe başkanına anlattığı plana göre, "Kent merkezlerinde Cumhuriyet, varoşlarda ise Sözcü dağıtılacak, halk referandum konusunda bilinçlendirilecek''ti.

Şimdi bu planın ertelenmesinin ardından, Sözcü ve Cumhuriyet'in Şimşek'e destek verip vermeyeceği merak ediliyor.