BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.467,37
HABER /  MEDYA

Erdoğan askerleri hadım ederken

Emin Çölaşan tatil sonrası hızlı bir giriş yaptı. YAŞ krizini ele alan yazar, kendisini hayal kırıklığına uğratan paşaları topa tuttu

Abone ol

Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın hedefinde Başbuğ vardı. YAŞ toplantılarında Erdoğan'ın askerleri hadım ettiğini yazan muhalif yazar, Başbuğ'un derhal istifa ederek Türkiye'de ve dünyada ses getirecek muhteşem bir olayı kaçırdığını savundu.

(...)Bay Hilmi'den sonra büyük hülyalarla (!) beklediğimiz Büyükanıt dönemi de böyle hüsranla bitiverdi ve yerine Başbuğ geldi.

Ancak itiraf edelim, askerler en büyük balyozu onun döneminde yedi. Olanlar herhalde Başbuğ'u da aşıyordu ki, bütün çabalarına karşın elinden;fazla bir şey gelmedi... Ve film koptu!

İşte o yüzden diyorum ki, ağustos başında yapılan son Yüksek Askeri Şura toplantısında Tayyip askerleri bir kez daha hadım ederken, emekliliğine sadece 25 gün kalmış olan Başbuğ'un yapması gereken, derhal istifa edip hem Türkiye'de ve dünyada ses getirecek muhteşem bir olay yaratmak, iktidânn baskılarını birinci ağızdan dünyaya duyurmak, hem de kişisel ve kurumsal saygınlığını artırmaktı.

Ama bunu yapmadı, yapamadı.
Elbette kendine göre nedenleri vardır! Burada daha önce yazmıştım, "San öküz'ü vermeyecektiniz paşalarım" diye. Size saldıran sürüye san öküz'ü bir kez verdiniz mi, onu feda edip sürüye teslim ettiniz mi, iş biter...

Ve şimdilik görünen o ki, bitti! Yanılmayı dilerim. Bundan sonrasını hep birlikte izleyeceğiz!